Onderzocht
Grootste kans op huil-vrije vlucht in vliegtuig naar New York

Reizigers die zich storen aan huilende baby’s of zeurende kinderen kunnen beter niet in het vliegtuig naar het Marokkaanse Nador of Barcelona (Spanje) stappen. Aan boord van vluchten naar deze steden zijn gemiddeld de meeste baby’s of kinderen, zo blijkt uit onderzoek van vliegticketwebsite Tix.nl. Naar de Duitse hoofdstad Berlijn of het Amerikaanse New York reizen juist gemiddeld de minste kinderen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Volgens diverse onderzoeken behoren huilende kinderen tot één van de grootste ergernissen in het vliegtuig. Op vluchten van Brussel naar Nador of van Schiphol naar Al Hoceima is één op de twintig passagiers jonger dan twee jaar. Van Amsterdam naar Gdansk en van Eindhoven naar Berlijn is dit minder dan 1%.

Tussen Düsseldorf en Barcelona, maar ook van Maastricht naar Bergamo reizen naar verhouding minder baby’s, maar wel veel kinderen. Op beide routes is meer dan 25% van de reizigers jonger dan 18 jaar.

De meeste baby’s (0-3 jaar) reizen op deze vijf routes:
1. Brussel – Nador (Marokko), 5,1%
2. Amsterdam – Al Hoceima (Marokko), 4,9%
3. Amsterdam – Tunis (Tunesië), 4,5%
4. Amsterdam – Teheran (Iran), 4,1%
5. Amsterdam – Ankara (Turkije), 4,0%

De vijf routes met gemiddeld de meeste kinderen (0-18 jaar) aan boord, zijn:
1. Brussel – Nador (Marokko), 32,8%
2. Düsseldorf – Barcelona (Spanje), 28,4%
3. Charleroi – Alicante (Spanje), 27,6%
4. Maastricht – Bergamo (Italië), 26,7%
5. Charleroi – Barcelona (Spanje), 25,8%

De gegevens zijn gebaseerd op boekingsdata van Tix.nl van de afgelopen twee jaar, op routes met minimaal 200 verkochte tickets. Onder ‘kinderen’ vallen alle reizigers tot 18 jaar. Kinderen tot drie jaar reizen vaak verplicht bij één van de ouders op schoot en worden aangeduid als baby. Klik hier voor meer cijfers.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: