Actueel
Jaarlijks één kind in Nederland te vondeling gelegd

Het aantal vondelingen in Nederland valt mee. Jaarlijks wordt één kind te vondeling gelegd, zo blijkt uit cijfers van de Raad voor de Kinderbescherming. In het meest recente geval ging het om een jongetje dat in Roermond werd aangetroffen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De zuigeling die in Roermond is achtergelaten, blijkt een oudere zus te hebben. Zij is in 2011 te vondeling gelegd in Keulen. De moeder is nog steeds niet gevonden. In het verleden is dat bij zeker acht van de twaalf kindjes wel gelukt. Niet met het doel om ze te herenigen, maar omdat het kind het recht heeft om te weten wie zijn ouders zijn.

Klik hier om er meer over te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: