Jaarlijks één kind in Nederland te vondeling gelegd

Het aantal vondelingen in Nederland valt mee. Jaarlijks wordt één kind te vondeling gelegd, zo blijkt uit cijfers van de Raad voor de Kinderbescherming. In het meest recente geval ging het om een jongetje dat in Roermond werd aangetroffen.

De zuigeling die in Roermond is achtergelaten, blijkt een oudere zus te hebben. Zij is in 2011 te vondeling gelegd in Keulen. De moeder is nog steeds niet gevonden. In het verleden is dat bij zeker acht van de twaalf kindjes wel gelukt. Niet met het doel om ze te herenigen, maar omdat het kind het recht heeft om te weten wie zijn ouders zijn.

Klik hier om er meer over te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

oktober 25, 2013 /