Actueel
Jennifer Catereels zoekt eicel-donor via dagblad

Jennifer Catereels zoekt een eicel-donor via dagblad Het Laatste Nieuws. Door Prematuur Ovarium Falen zal de Belgische zelfs wellicht nooit kinderen kunnen krijgen. Eiceldonatie is haar enige redmiddel.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Toch wordt dat ook een moeilijk verhaal. Ze moet via de officiële wegen maar liefst anderhalf jaar wachten en dan is de slagingskans met 7% ook erg beperkt. Met tussenkomst van de ziekteverzekering is het ook nog eens erg duur, zo’n 3200 euro per cyclus.

Ze geeft niet op. Zo zegt ze in Het Laatste Nieuws:

Vrouwen beseffen te weinig hoe kostbaar hun eicellen zijn. Elke maand laten honderdduizenden vrouwen die ongebruikt verloren gaan. Terwijl ze voor mij en andere onvruchtbare vrouwen van onschatbare waarde zijn. Ik wil dan ook vragen om hier eens stil bij te staan en je eicellen te doneren. Dit kost weinig moeite, maar het maakt voor vrouwen als mij het verschil of we mama kunnen zijn of niet. Het verschil tussen een droom verwezenlijken of in duigen zien vallen.

Klik hier om haar Facebook-pagina te bezoeken.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
3 comments
 • Sjoukje
  okt 07, 2013 (19:46)

  PS vergeet niet de emotionele redenen om et niet te doen. Tis niet niks. Tis toch eigenlijk jouw dna en blijft daarmee jouw vlees en bloed…… Niet?

 • Sjoukje
  okt 07, 2013 (19:43)

  Zegt ze nu serieus: “dit kost weinig moeite…”??? Laat ze es een eicelpunctie ondergaan. Van horen zeggen: geen pretje. Ik zou mijn eicellen daarom ook nooit zomaar doneren. Bij familie zou ik er wellicht over nadenken…

  • twijfelmoeder
   okt 07, 2013 (19:48)

   Eens inderdaad. Ik heb ook begrepen dat het geen pretje is.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: