Column
Jij moest zo nodig kinderen…

Als er iets is waar ik bang voor ben, zijn het de verwijten. Dat ik – als het zover mocht komen – naar mijn man schreeuw ‘Jij moest zo nodig kinderen…’ Ik wil geen spijt krijgen, want daar word je volgens mij geen leukere moeder van.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ik ben nogal een pittig type. Als ik het ergens absoluut niet mee eens ben, dan laat ik van me horen. Als je voor een kindje kiest, dan volgen er daarna nog een heleboel keuzes. Dat begin al bij de inrichting van de kinderkamer, maar er moeten ook keuzes worden gemaakt over voeding, wie er wanneer oppast en ga zo maar verder. Beslissingen die je samen neemt en waardoor er dus ook een punt kan komen dat je het niet met elkaar eens bent.

Over het algemeen zijn mijn lief en ik eensgezind. Over de inrichting van onze woning hebben we dan ook geen woorden gehad. We gingen naar een paar winkels en kozen zonder te aarzelen voor de meubels waar we nu – vijf jaar later – nog steeds blij mee zijn. En ook wat het huwelijk betreft, kwamen we voor weinig lastige hobbels te staan. Alleen de tafelschikking zorgde voor paniek en een woede-uitbarsting van mijn kant. Al kwam dat vooral door de zenuwen en stress; de volgende dag zou het al zover zijn en ik moest ook nog eens een giga-deadline halen.

Maar juist die stress-situaties ga je ook krijgen als je een kindje hebt. Hoe combineer ik mijn onregelmatige werk met zo’n kleintje? Of ga ik dan ook gillen dat mijn lief maar eens iets moet doen, omdat ik ‘de hele dag al voor dat kind zorg’. Hem kennende zal hij me genoeg ontzorgen, maar vaak kom ik pas tot dat inzicht als ik weer gekalmeerd ben…

Lees volgende week ‘Straks blijf ik alleen met een kindje achter’

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    jan 10, 2017 (15:15)

    […] 25 september 2013 – Over mijn twijfels ben ik nooit eerlijk 2 oktober 2013 – Jij moest zo nodig kinderen… 9 oktober 2013 – Straks blijf ik achter met een kindje 17 oktober 2013 – Dan kies ik […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: