Opmerkelijk
Kinderloosheid faken bij sollicitatiegesprek

Wist je dat bijna een derde van de Britse vrouwen tijdens een sollicitatiegesprek haar trouwring niet draagt. Ruim een derde draagt ‘m ook niet naar het werk. En dat allemaal om te voorkomen dat de werkgever zou denken dat ze snel een kind zou willen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Men denkt dat de kans dan groter is dat ze wordt aangenomen. Opmerkelijk, omdat 55% van de sollicitanten tegenover een vrouwelijke gesprekspartner zaten. Klik hier om meer over het onderzoek te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • S
    nov 03, 2013 (15:02)

    Ik ben bij één sollicitatiegesprek eerlijk geweest over het feit dat ik samen woonde en niet uitsloot dat er in de toekomst mogelijk een kinderwens zou zijn. Binnen een minuut stond ik buiten! Echt schandalig, zeker omdat het bedrijf prat gaat op zijn gezinsimago. Daarna heb ik het uit mijn hoofd gelaten en mijn prive situatie bij sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk in het midden gelaten.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: