Laagste aantal tienermoeders ooit in 2012

Het laagste aantal tienermoeders in Nederland is vorig jaar gemeten. 2.200 meiden die jonger dan twintig zijn, hebben een baby gekregen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal zwangerschappen onder Antilliaanse en Surinaamse vrouwen (eerste generatie) is maar liefs vier tot vijf keer zo hoog als het gemiddelde voor Nederland. Bij de tweede generatie is dit ook al minder, maar nog steeds boven het gemiddelde.

Nederland behoort wereldwijd tot de landen met de minste tienermoeders. alleen Zwitserland en Denemarken hebben een lager gemiddelde.

Klik hier als je verder in de cijfers wil duiken.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

oktober 14, 2013 /