Actueel
Laagste aantal tienermoeders ooit in 2012

Het laagste aantal tienermoeders in Nederland is vorig jaar gemeten. 2.200 meiden die jonger dan twintig zijn, hebben een baby gekregen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Het aantal zwangerschappen onder Antilliaanse en Surinaamse vrouwen (eerste generatie) is maar liefs vier tot vijf keer zo hoog als het gemiddelde voor Nederland. Bij de tweede generatie is dit ook al minder, maar nog steeds boven het gemiddelde.

Nederland behoort wereldwijd tot de landen met de minste tienermoeders. alleen Zwitserland en Denemarken hebben een lager gemiddelde.

Klik hier als je verder in de cijfers wil duiken.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: