Onderzocht
Miskraam nog steeds taboe; Amerikanen geloven in fabels

Vrouwen die een miskraam hebben gehad, vertellen daar weinig over. Vaak zeggen ze zelfs niet. Het is nog steeds een taboe. Vind ik echt heel vreemd, want het is de meest voorkomende complicatie bij zwangere vrouwen. Maar liefst een vierde van de zwangerschappen eindigt in een (vroege) miskraam. Schokkend dus dat de Amerikanen allerlei fabels geloven.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Miskramen komen in zestig tot tachtig procent van de gevallen door een afwijking aan de chromosomen.

Volgens de ondervraagde Amerikanen krijg je een miskraam door:

  • stress
  • optillen van zware objecten
  • langdurig slikken van de pil
  • gevoel dat de baby niet welkom is
  • eerdere abortus
Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: