Miskraam nog steeds taboe; Amerikanen geloven in fabels

Vrouwen die een miskraam hebben gehad, vertellen daar weinig over. Vaak zeggen ze zelfs niet. Het is nog steeds een taboe. Vind ik echt heel vreemd, want het is de meest voorkomende complicatie bij zwangere vrouwen. Maar liefst een vierde van de zwangerschappen eindigt in een (vroege) miskraam. Schokkend dus dat de Amerikanen allerlei fabels geloven.

Miskramen komen in zestig tot tachtig procent van de gevallen door een afwijking aan de chromosomen.

Volgens de ondervraagde Amerikanen krijg je een miskraam door:

  • stress
  • optillen van zware objecten
  • langdurig slikken van de pil
  • gevoel dat de baby niet welkom is
  • eerdere abortus


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

oktober 21, 2013 /