Nieren van overleden baby (vijf weken) redt leven vrouw

Deze week las ik een artikel dat ik – nu het Donorweek is – toch graag met jullie wil delen. De nieren van een overleden baby van vijf weken oud, hebben het leven gered van een 22-jarige vrouw. Het babytje is daarmee de jonge Britse orgaandonor ooit.

De ouders moesten na vijf weken afscheid nemen van hun pasgeboren kindje, maar besloten de nieren te doneren. Ze waren amper vier centimeter, maar zullen groeien tot ongeveer driekwart van de grootte van een normale nier bij een volwassenen. Nt zoals bij het hart, lever en longen werken de nieren al volledig vanaf de 37e week in de baarmoeder.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

oktober 17, 2013 /