Actueel
Nieren van overleden baby (vijf weken) redt leven vrouw

Deze week las ik een artikel dat ik – nu het Donorweek is – toch graag met jullie wil delen. De nieren van een overleden baby van vijf weken oud, hebben het leven gered van een 22-jarige vrouw. Het babytje is daarmee de jonge Britse orgaandonor ooit.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De ouders moesten na vijf weken afscheid nemen van hun pasgeboren kindje, maar besloten de nieren te doneren. Ze waren amper vier centimeter, maar zullen groeien tot ongeveer driekwart van de grootte van een normale nier bij een volwassenen. Nt zoals bij het hart, lever en longen werken de nieren al volledig vanaf de 37e week in de baarmoeder.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: