Nieren van overleden baby (vijf weken) redt leven vrouw

Deze week las ik een artikel dat ik – nu het Donorweek is – toch graag met jullie wil delen. De nieren van een overleden baby van vijf weken oud, hebben het leven gered van een 22-jarige vrouw. Het babytje is daarmee de jonge Britse orgaandonor ooit.

De ouders moesten na vijf weken afscheid nemen van hun pasgeboren kindje, maar besloten de nieren te doneren. Ze waren amper vier centimeter, maar zullen groeien tot ongeveer driekwart van de grootte van een normale nier bij een volwassenen. Nt zoals bij het hart, lever en longen werken de nieren al volledig vanaf de 37e week in de baarmoeder.

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook-pagina. Daarnaast is er in de besloten Facebook-groep alle ruimte om je twijfels over je (ontbrekende) kinderwens te bespreken.

oktober 17, 2013 /