Speelgoedbank voor arme kinderen in Amsterdam

Zelf mag ik dan geen moeder zijn. Sterker, ik ben er voor mijn gevoel nog lang niet uit. Maar toch raken onderstaande berichten me. Daarom deel ik het persbericht van Speelgoedbank Amsterdam via mijn platform. Hopelijk kunnen we met z’n allen iets voor deze kids doen.

Speelgoedbank Amsterdam

Speelgoedbank Amsterdam opent haar deuren. Voor kinderen die niet met hun ouders naar de speelgoedwinkel kunnen. Zij groeien op in armoede, terwijl andere kinderen in de stad alles hebben wat hun hartje begeert. Dat kan beter. Samen spelen, samen delen, leren we onze kinderen. En dat gaan we nu dus doen.

Voedselbankpas

Bij Speelgoedbank Amsterdam kunnen kinderen uit gezinnen met een Amsterdamse Voedselbankpas vanaf zaterdag 12 oktober vier keer per jaar speelgoed komen uitkiezen. Bij elk bezoek mag een kind twee stuks speelgoed en een boek uitzoeken. Het speelgoed, nieuw en gebruikt, zamelen we in bij bedrijven en particulieren.

Spelen is eerste levensbehoefte

Wie te weinig geld heeft om elke dag goed eten op tafel te zetten, houdt ook niets over voor speelgoed. En dat terwijl spelen voor kinderen toch een eerste levensbehoefte is. Goed speelgoed daagt kinderen uit zich te ontwikkelen. Ook sociaal gezien is speelgoed voor kinderen belangrijk. Ze willen meedoen met hun vriendjes en vriendinnetjes en die ook thuis kunnen uitnodigen om te komen spelen.

Speelgoedbank

De Stichting Speelgoedbank Amsterdam is begin dit jaar opgericht door Raya Gorter, Maaike Vermeulen en Margriet van Schaik. “Het idee ontstond, omdat het moeilijk bleek om het speelgoed waar mijn eigen dochter niet meer mee speelde, weg te geven aan de juiste kinderen. De gezinnen die het speelgoed het beste kunnen gebruiken, kende ik niet persoonlijk. Waar breng je het speelgoed dan heen?”, zegt initiatiefnemer Raya Gorter. Amsterdam heeft veel goede instellingen, maar een speelgoedbank was er nog niet.

Inzameldagen

De afgelopen maanden is veel werk verzet: sponsoring, locatie, website, drukwerk, Facebook pagina, vrijwilligers en vooral heel veel goed speelgoed. “Op de inzameldagen zijn we elke keer weer verrast over het mooie speelgoed dat we krijgen”, aldus Raya Gorter. “Poppenhuizen, lego, rolschaatsen en zelfs een kinderfiets. Maar ook autootjes, poppen, knutselspullen en heel veel mooie boeken.” Het is allemaal welkom bij Speelgoedbank Amsterdam. “Het geeft kinderen een goed gevoel dat ze een ander kind blij kunnen maken. En ouders zijn blij dat er opgeruimd kan worden.”

Schoonmaken en gecontroleerd

Samen met vrijwilligers wordt het speelgoed schoongemaakt en gecontroleerd. Is de puzzel compleet, heeft het spel een dobbelsteen en zijn alle pionnen erbij? Ondanks de economische crisis reageren bedrijven net zo positief als particulieren. Lokale Amsterdamse én nationale bedrijven steunen Speelgoedbank Amsterdam met speelgoed en diensten. Soms houden medewerkers ook een inzamelactie.

Kijk voor aanmelden, openingsdagen en inzameling op www.SpeelgoedbankAmsterdam.nl

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 9, 2013 /