Actueel
Vijf miljoen baby’s geboren via IVF

Wist je dat er al vijf miljoen baby’s geboren zijn via IVF. In 1978 is de eerste proefbuisbaby ter wereld gekomen en vooral na 2007 heeft de methode een vlucht genomen. De helft van de IVF-baby’s is toen geboren.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Natuurlijk is het indrukwekkend dat er zoveel kindjes worden geboren via IVF, maar je moet een zwangerschap niet uitstellen met het idee ‘ach, als het natuurlijk niet lukt, is er nog IVF’. Nee, de kans op een bevruchting (gevolgd door hopelijk een succesvolle zwangerschap) via deze manier daalt ook met de jaren.

Ben je jonger dan 35 dan is het slagingspercentage 32%. Zit je in de categorie 35-37 jaar dan is dat nog 28%. Dit daalt snel naar 21% voor 38-39 jaar en bij 40-42 is het nog maar 14%.

Meer cijfers? Klik dan hier.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: