Column
Wat vind jij er eigenlijk van?

TwijfelMoeder komt de laatste tijd vaak ter sprake. Men informeert naar hoe het met de site gaat of complimenteert me met mijn ‘herkenbare’ columns. Toch blijven het vluchtige gesprekken, waarbij iedereen gevoelige vragen uit de weg blijft gaan. Misschien vindt men het moeilijk? Het steekt me. Ik wil een taboe doorbreken, dan moet er ook een echt gesprek ontstaan. Het was dan ook een verademing toen een kennis naar ons gevoel informeerde.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ze luisterde aandachtig naar mijn verhaal. Deelde haar visie zonder dat ze me probeerde over te halen en vroeg – nadat ze eerst had gevraagd of ze een heel persoonlijke vraag mocht stellen – naar de mening van mijn lief. “Wat vind jij er eigenlijk van? TwijfelMoeder draait toch voornamelijk om Patricia, maar deze keuzes maak je natuurlijk met z’n tweeën.”

Zo volgt er een heel persoonlijk, maar ook verhelderend gesprek. Zij luistert, deelt haar inzichten en zet ons aan het denken. Wat is dat fijn. Het voelt zo goed om gehoord te worden. Dat er naar je geluisterd wordt zonder dat verdrinkt in zinnen als ‘kinderen zijn zo leuk’, ‘twijfelen is nergens voor nodig’ en ga zo maar door. Nee, dit is een dialoog waarbij we elkaars mening respecteren. Wat heb ik hier naar uitgekeken. Het is zo fijn als iemand oprechte interesse toont en persoonlijke vragen durft te stellen. Dat mag ook. Allen zo kunnen we samen het taboe doorbreken.

Dit soort conversaties gun ik iedere TwijfelMoeder. Ga het gesprek niet uit de weg als er naar je gevoel wordt geïnformeerd. Spreek over je angsten. Stel je vragen. Je zult merken dat je dit nodig hebt om een goed beeld te kunnen vormen. Misschien voelt het de eerste keer vreemd om eerlijk over je twijfels te spreken. Maar je zult zien dat je hierdoor echt zinnige input krijgt die het maken van ‘De keuze’ zelfs simpeler kan maken.

Lees volgende week: ‘Kinderen krijgen tijdens de crisis…’

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    dec 07, 2016 (12:16)

    […] ik achter met een kindje 17 oktober 2013 – Dan kies ik voor abortus 24 oktober 2013 – Wat vind jij er eigenlijk van? 31 oktober 2013 – Kinderen krijgen tijdens de crisis… 1 januari 2014 – Gelukkig […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: