Opmerkelijk
Jaarlijks tienduizend euro voor kersverse Finse ouders

Kersverse ouders in de Finse gemeente Lestijärvi krijgen een bonus van tienduizend euro per jaar als ze een kindje krijgen. Tien jaar lang ontvangen ze dit bedrag. Deze maatregel werd in het leven geroepen toen er in 2012 slechts een baby ter wereld kwam.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De maatregel is een succes, want in 2013 werden er maar liefst veertien kindjes bijgeschreven in het geboorteregister van de gemeente. De gemeente telt maar achthonderd inwoners, dus er zijn best veel ouders die zich door deze maatregel hebben laten stimuleren.

Of zo’n bonus mijn twijfel wegneemt? Natuurlijk hoef je je minder zorgen te maken over de financiën, omdat je weet dat dankzij de bonus een flink deel is afgedekt. Maar is geld het belangrijkste? Volgens mij moet je er ook aan toe zijn. En niet denken: goh lekker dat bedrag, laten we maar gewoon proberen of het ons gegeven is.

[poll id=”4″]

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Beloning voor krijgen van kinderen in Nederland
    mrt 12, 2014 (15:10)

    […] Terwijl Nederland snel vergrijst, worden de kosten voor kinderopvang alleen maar hoger, moeten schoolboeken worden betaald en staat de kinderbijslag onder druk. Het team van Jörgen Raymann bestaat uit Eric Smit, Samantha Baumgard en Hugo de Jonge. Zij vinden het een kwalijke zaak dat het kabinet ouders verder op kosten drijft. Volgens hun moet de overheid het krijgen van kinderen dus juist belonen. Moeten ze het dan doen zoals in Spanje of Finland? […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: