Jaarlijks tienduizend euro voor kersverse Finse ouders

Kersverse ouders in de Finse gemeente Lestijärvi krijgen een bonus van tienduizend euro per jaar als ze een kindje krijgen. Tien jaar lang ontvangen ze dit bedrag. Deze maatregel werd in het leven geroepen toen er in 2012 slechts een baby ter wereld kwam.

De maatregel is een succes, want in 2013 werden er maar liefst veertien kindjes bijgeschreven in het geboorteregister van de gemeente. De gemeente telt maar achthonderd inwoners, dus er zijn best veel ouders die zich door deze maatregel hebben laten stimuleren.

Of zo’n bonus mijn twijfel wegneemt? Natuurlijk hoef je je minder zorgen te maken over de financiën, omdat je weet dat dankzij de bonus een flink deel is afgedekt. Maar is geld het belangrijkste? Volgens mij moet je er ook aan toe zijn. En niet denken: goh lekker dat bedrag, laten we maar gewoon proberen of het ons gegeven is.

[poll id=”4″]

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 9, 2014 /