‘Mag ik u feliciteren?’

Houdt u gewoon van lekker eten of mag ik u feliciteren… Deze vraag werd vandaag aan een vriendin gesteld. Zomaar, zonder aanleiding. Gelukkig is dit mij nog nooit overkomen, want ik zou werkelijk met mijn mond vol tanden staan.

Dat vraag je toch niet? Misschien probeert de desbetreffende vrouw met het iets bollende buikje wel al jaren zwanger te worden. Misschien lukt het keer op keer niet en is ze van de stress gaan eten. Veel vrouwen zijn namelijk echte emo-eters.

In mijn geval – ik moet toegeven dat er ook een bollend buikje te zien is – komt dat door een geweldige vakantie en volop eten tijdens de feestdagen. Niets zwangerschap, gewoon lekker gegeten ja. Kunnen we niet eens meer ongestoord genieten van het goede leven, zonder dat er gelijk aan gezinsuitbreiding wordt gedacht.

Mijn vriendin kan er om lachen. Gelukkig maar. Maar er zijn volop vrouwen die hierdoor geconfronteerd worden met hun verdriet. Dat is toch niet nodig? Als je zo nodig iets wilt zeggen, groet dan vriendelijk. Dat is nog eens hartstikke gezellig ook.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 17, 2014 /