Column
‘Mag ik u feliciteren?’

Houdt u gewoon van lekker eten of mag ik u feliciteren… Deze vraag werd vandaag aan een vriendin gesteld. Zomaar, zonder aanleiding. Gelukkig is dit mij nog nooit overkomen, want ik zou werkelijk met mijn mond vol tanden staan.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Dat vraag je toch niet? Misschien probeert de desbetreffende vrouw met het iets bollende buikje wel al jaren zwanger te worden. Misschien lukt het keer op keer niet en is ze van de stress gaan eten. Veel vrouwen zijn namelijk echte emo-eters.

In mijn geval – ik moet toegeven dat er ook een bollend buikje te zien is – komt dat door een geweldige vakantie en volop eten tijdens de feestdagen. Niets zwangerschap, gewoon lekker gegeten ja. Kunnen we niet eens meer ongestoord genieten van het goede leven, zonder dat er gelijk aan gezinsuitbreiding wordt gedacht.

Mijn vriendin kan er om lachen. Gelukkig maar. Maar er zijn volop vrouwen die hierdoor geconfronteerd worden met hun verdriet. Dat is toch niet nodig? Als je zo nodig iets wilt zeggen, groet dan vriendelijk. Dat is nog eens hartstikke gezellig ook.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
6 comments
 • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
  dec 25, 2016 (23:41)

  […] januari 2014 – ‘Dan wordt het wel eens tijd voor een kleine hè’ 17 januari 2014 – ‘Mag ik u feliciteren?’ 8 februari 2014 – Eerlijke moeder: baby’tje thuis vergeten 8 februari 2014 – Dus jij […]

 • SvR
  feb 25, 2014 (23:49)

  al een aantal keren overkomen met als toppunt bij het afrekenen bij de Hema; oh gezellig een medebuik, hoever ben je al? Iedere keer sta je dan weer met een mondvol te kijken niet wetende hoe je moet reageren.

 • Ineke
  jan 19, 2014 (23:14)

  Nou inderdaad. Mensen verwachten inderdaad heel snel nadat je bent getrouwd dat je nu wel voor een gezin gaat. Ze houden nauwlettend je lichaam en gedrag in de gaten en vragen “subtiel” of je al bezig bent. grmble….soms kan ik me daar super boos over maken

 • Patricia de Ryck
  jan 17, 2014 (18:59)

  Inderdaad, dat herken ik ook 😉

 • Karin De Zwaan
  jan 17, 2014 (18:57)

  Belachelijk inderdaad! Vond ik eigenlijk ook het hele eerste jaar dat we getrouwd waren, steeds die vraag: en komt er al een kleintje? Daar waren we toen dus niet mee bezig…

 • Patricia de Ryck
  jan 17, 2014 (18:56)

  Wat mensen wel niet durven te vragen… Vooral heel pijnlijk als zwanger worden niet vanzelfsprekend is.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: