Lezerspost
Lezerspost: Geen TwijfelMoeder, wel veel steun

Dat TwijfelMoeder niet alleen door twijfelende vrouwen wordt gelezen, bewijst de onderstaande lieve reactie. Een mooie inzending voor de categorie Lezerspost. Deze keer een 26-jarige lezeres, die op dit moment zwanger is van haar eerste kindje.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ik was geen Twijfelmoeder. Ik wist dat ik een kindje wilde met mijn vriend. We zijn nu ook negentien weken zwanger. Maar des ondanks heb ik veel aan de site en de Facebook-pagina van TwijfelMoeder gehad. Vraag en antwoord: Is dit wel de juiste tijd? Wat als het niet lukt? Vele vragen wanneer het zover gaat zijn. We maakten geen geheim van onze wens; maar tegen oma zeggen dat het na zes maanden proberen nog niet zo ver was, zorgde bij mij wel voor zweet op mijn voorhoofd.

Ook voor de mensen die geen kinderen kunnen krijgen of er jaren over doen, hoop ik dat je hier nog lang mee door zult gaan. Voor deze groep moet het taboe verbroken worden. Mijn verhaal is niet speciaal. Maar ik heb in mijn omgeving vriendinnen en kennissen genoeg die er drie jaar of meer over hebben gedaan. Met alle medicijnen, hormonen spuiten, verdriet en onzekerheid – zelfs dat de relatie er bijna aan onderdoor ging – van dien. Gelukkig is het bij hun uiteindelijk gelukt.

Maar iedere verjaardag of feest zorgde voor angst bij hun. Want de mensen gingen er naar vragen. Vaak met goede bedoelingen, want men weet niet dat zij een ziekte heeft waardoor het na twee jaar en vele behandelingen nog niet gelukt is. In de periode van zwanger proberen te worden heb ik een fractie van hun onzekerheid gevoeld. Ik ben zo blij dat jij niet met beangstigende cijfers komt. Maar juist met menselijke verhalen en begrip. En vooral andere aan het denken zet. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend, of een verwachting die je bij een ander mag leggen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: