Lezerspost: In wat voor omgeving komt kind terecht?

Deze keer in Lezerspost een brief van een mede-twijfelaar van bijna dertig. Zij hoopt op een ‘verlossend’ moedergevoel, of een anti-moedergevoel. Ze legt uit waarom.

Ik kijk zelf een beetje angstig naar onze wereld: van grote thema’s als de toenemende wereldbevolking, allerlei tekorten als gevolg daarvan, en maatschappelijke ongelijkheid kan ik wakker liggen. Ook maak ik me een beetje zorgen om het kind zelf, in wat voor omgeving komt het terecht? Mensen worstelen ongelofelijk met hun identiteit, er heerst perfectionisme, weinig tolerantie, we zijn steeds individualistischer…

Kinderen én volwassenen zijn heel de dag door afgeleid door sociale media en smartphone. Voor ons is het al niet makkelijk, en voor mijn gevoel gaan we een beetje tegen onze natuur in. Zal de toekomst voor ons kindje dan niet een enorme worsteling worden? En zal ik een kind wel goed kunnen begeleiden als ouder? Allemaal vragen die ik mezelf stel. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe anderen hierover denken.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 10, 2014 /