Lezerspost: Jij kunt zeker geen kinderen krijgen?

Over of ze kinderen wilde, heeft ze eigenlijk nooit getwijfeld. Deze lezeres besloot zo’n 35 jaar geleden met haar toenmalige echtgenoot dat ze geen kinderen wilden. Hoe daar op werd gereageerd vertelt ze in deze editie van Lezerspost.

Daar word je inderdaad op aangevallen. Er werd ook geïnsinueerd dat je zeker geen kinderen kon krijgen. Mijn antwoord: ik weet het niet, nooit uitgeprobeerd. Klaar. Er is was toen een vereniging Tevree met z’n 2, waar ik ooit eens mee gebeld heb uit nieuwsgierigheid.

Ik heb nooit spijt gehad van mijn beslissing. In mijn omgeving hoorde ik soms wel eens: als ik dit geweten had had ik ook geen kinderen genomen. Tja, het kan natuurlijke een leuke tijd zijn als je de beslissing hebt genomen om zwanger te worden, (bijna) iedereen blij en je hebt alle aandacht, dat leek me ook wel eens leuk.

Maar dat moet je dan maar op een andere manier zien te realiseren als je besluit kinderloos door het leven te gaan. Zelf heb ik het reuze naar mijn zin met mijn nieuwe man, ook alweer dertig jaar, en een ontzettend lieve hond. Die wel, inderdaad. Een hond wilde ik namelijk al van kleins af aan.

Advies geven doe ik niet; je kunt alleen zelf de beslissing nemen.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 11, 2014 /