Column
Een kind als mannenmagneet…

Vrienden zeggen het al jaren; als vader die trots met zijn kroost op pad is, krijg je volop aandacht van de dames. Maar wist je dat mannen precies hetzelfde reageren? Ik ontdekte het tijdens mijn oppasdag.

Afgelopen dinsdag mocht ik voor ons nichtje van 2,5 zorgen. Aangezien wij eigenlijk nooit brood in huis hebben, moest dat nog even gehaald worden bij de Jumbo. Ik besloot er een wandelingetje van te maken. Die paar honderd meter kan ze best lopen.

Waar ik anders alleen gegroet wordt door buren, hoor ik nu vanaf alle kanten ‘hallo’. Zijn het de charmes van de kleine meid? Die loopt ondertussen al achter me, omdat ze de mannen van de groenvoorziening ‘een beetje eng’ vindt. En ook in de supermarkt gaat het door… Wat is hier aan de hand?

Werkt een kind als mannenmagneet? Bizar… Het is toch juist het teken dat je bezet bent. Of zijn die hormonen – ook bij mannen – zo sterk. En wil men niets liever dan dat je ook hun kind baart?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
7 comments
 • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
  jan 10, 2017 (15:15)

  […] een TwijfelMoeder? 7 maart 2014 – Waar blijven die gierende hormonen… 20 maart 2014 – Een kind als mannenmagneet 28 april 2014 – Gedachten op een rijtje… 10 mei 2014 – Moederdag… ik denk ook aan […]

 • Kim Vigneron
  mrt 20, 2014 (17:02)

  Het toont aan dat je vruchtbaar bent, best belangrijk voor sommige mannen 😉

 • Henk
  mrt 20, 2014 (13:02)

  erop uit gaan met je kind, is ook gewoon fijn. Er is meer dan alleen die aandacht van vrouwen.

 • Patricia de Ryck
  mrt 20, 2014 (11:35)

  Zou het door de charmes van je dochter komen Gertjan Rutten?

 • Patricia de Ryck
  mrt 20, 2014 (11:34)

  Dat mannen graag met hun kind er op uit gaan, omdat ze dan volop aandacht van de vrouwen krijgen, wist ik. Dat dit ook voor vrouwen geldt heb ik nu zelf ervaren.

 • Peet
  mrt 20, 2014 (10:47)

  Bijzonder is dat hè? Misschien kwam het omdat ze je normaal alleen zien lopen? Of juist de gedachte van mannen dat ze met een gerust hart een praatje met je kunnen maken, omdat je blijkbaar toch al bezet bent en hun toenadering dus niet verkeerd kan opvatten? Een apart gegeven blijft het wel.

  Hoe beviel het oppassen verder?

  • twijfelmoeder
   mrt 20, 2014 (11:25)

   @Peet Ging echt om mannen die ik niet ken. Zou kunnen dat ‘veilig’ idee… Moet m’n nichtje nog maar eens ‘lenen’ om het fenomeen verder te ontdekken, haha.

   Over hoe het ging, lees je later meer.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: