Opmerkelijk
Spaanse ouders krijgen 2500 per baby + kinderbijslag

Reactie van lezeres: Dit is helaas oud nieuws. Ik ben in Spanje woonachtig en die 2500 euro waren er toen Zapatero nog wat te zeggen had. Nu is de “cheque bebe” slechts 675 euro en bovendien krijg je dit bedrag in de vorm van “cheques” van 30 euro ( vandaar de naam) die je in je omgeving kan uitgeven.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De Spaanse overheid probeert het krijgen van kinderen te stimuleren door ouders een geldbedrag te geven. Ze zijn alleen niet zo gek als de Finnen. In Spanje wordt bij ieder babytje een bedrag van 2500 euro uitgekeerd. De overheid hoopt hiermee de vergrijzing tegen te gaan. Het geldbedrag wordt ook wel de Cheque Bebé genoemd, dit bedrag komt bovenop de maandelijkse kinderbijslag.

Het leven in Spanje is over het algemeen veel goedkoper, dus voor dit bedrag kunnen kersverse ouders bijna alles in huis halen voor hun pasgeboren baby. Daarnaast hebben werkende moeders ook nog recht op een maandelijkse vergoeding voor kinderopvang. Allemaal extraatjes, waarmee de overheid om over te gaan tot gezinsuitbreiding.

Tekst: Chantal Bolleman

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
13 comments
 • Homepage
  okt 21, 2017 (01:01)

  … [Trackback]

  […] Informations on that Topic: twijfelmoeder.nl/2014/03/spaanse-ouders-krijgen-2500-per-baby-kinderbijslag/ […]

 • Liévin
  mei 28, 2016 (11:23)

  Kom naar Belgie ,als je zelf niet te veel verdiend,dus zelfstandig met veel aftrekposten bent.
  Vanaf vier kinderen is dit meer een klein loon.Dus leve de neukers!

 • Dutchy Ibiza
  feb 19, 2016 (20:22)

  Hallo Moeders .In Spanje krijg je helemaal geen maandelijkse kinderbijslag.Dat bestaat hier niet .Ik woon al 16 jaar in Spanje en mijn man is een Spanjaard en onze zoon is hier geboren.En dat eenmalige geld bedrag wat al heel lang geleden was en maar heel kort heeft bestaan die wet.Dat was 1200 euro éénmalig na de geboorte van je kind .En werkende ouders krijgen helemaal niks geen maandelijkse vergoeding niks.Huhm was dat maar waar.Daarom worden er juist zo weinig kinderen geboren in Spanje Omdat je alles uit je eigen zak moet betalen.Niks wordt vergoedt hier. Nada de Nada.

 • Bloeme
  apr 28, 2014 (22:44)

  Dit is helaas oud nieuws. Ik ben in Spanje woonachtig en die 2500 euro waren er toen Zapatero nog wat te zeggen had. Nu is de “cheque bebe” slechts 675 euro en bovendien krijg je dit bedrag in de vorm van “cheques” van 30 euro ( vandaar de naam) die je in je omgeving kan uitgeven.

  • twijfelmoeder
   apr 29, 2014 (08:46)

   Goed dat je dit laat weten Bloeme.

 • Beloning voor krijgen van kinderen in Nederland
  mrt 12, 2014 (15:10)

  […] hun moet de overheid het krijgen van kinderen dus juist belonen. Moeten ze het dan doen zoals in Spanje of […]

 • Machteld
  mrt 06, 2014 (12:00)

  Ik ook 😉

 • Marielle Anne Hartelman
  mrt 06, 2014 (09:13)

  dat begrijp ik:) bedoel het cynisch .

 • Machteld
  mrt 06, 2014 (08:57)

  Dan krijg je niks Marielle Anne Hartelman.

 • Marielle Anne Hartelman
  mrt 05, 2014 (21:53)

  en als je ze niet kan krijgen……

 • Machteld Leistra
  mrt 05, 2014 (21:34)

  In België levert een kind krijgen ook best een fijn zakcentje op! Je krijgt 900 euro geboortepremie en nog eens ongeveer 300 euro van het ziekenfonds. Dat laatste contant of in de vorm van cadeaus (babyspullen).

 • Bianca Serraarens
  mrt 05, 2014 (19:45)

  Ja, en ze willen het recht op abortus afschaffen …pffff

 • Patricia de Ryck
  mrt 05, 2014 (19:25)

  Wist je dat het krijgen van kinderen in Spanje wordt gestimuleerd door het geven van een bonus?

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: