Spaanse ouders krijgen 2500 per baby + kinderbijslag

Reactie van lezeres: Dit is helaas oud nieuws. Ik ben in Spanje woonachtig en die 2500 euro waren er toen Zapatero nog wat te zeggen had. Nu is de “cheque bebe” slechts 675 euro en bovendien krijg je dit bedrag in de vorm van “cheques” van 30 euro ( vandaar de naam) die je in je omgeving kan uitgeven.

De Spaanse overheid probeert het krijgen van kinderen te stimuleren door ouders een geldbedrag te geven. Ze zijn alleen niet zo gek als de Finnen. In Spanje wordt bij ieder babytje een bedrag van 2500 euro uitgekeerd. De overheid hoopt hiermee de vergrijzing tegen te gaan. Het geldbedrag wordt ook wel de Cheque Bebé genoemd, dit bedrag komt bovenop de maandelijkse kinderbijslag.

Het leven in Spanje is over het algemeen veel goedkoper, dus voor dit bedrag kunnen kersverse ouders bijna alles in huis halen voor hun pasgeboren baby. Daarnaast hebben werkende moeders ook nog recht op een maandelijkse vergoeding voor kinderopvang. Allemaal extraatjes, waarmee de overheid om over te gaan tot gezinsuitbreiding.

Tekst: Chantal Bolleman

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 5, 2014 /