Opmerkelijk
Eerste kind vaak reden tot vreemdgaan

Wist je dat een pasgeboren baby vaak aanleiding geeft bij koppels tot de eerste affaire? Dat blijkt uit onderzoek van een datingsite voor vreemdgangers, die hun 24 miljoen leden hebben geanalyseerd.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Vrouwen voelen zich in deze periode minder begeerd en beide ervaren dat seks problematisch in te passen is met een baby in de buurt. De aandacht van de moeder gaat soms in zijn geheel naar het kind.

Wanneer een kind zijn intrede doet, wordt de relatie meer en meer een spel van ballen hoog houden tussen de behoeftes van het kind en dat van de partners. Het verzorgen van een baby neemt nu eenmaal veel tijd in beslag. Tijd die men voor de geboorte kon steken in het psychische en emotionele welbevinden van elkaar.

De cijfers laten zien dat vooral mannen en vrouwen tussen de 30 en 40 jaar met een gezin een affaire zoeken. Op die manier lukt het ze om hun gezin draaiende te houden en toch een oplossing te vinden voor het gebrek aan intimiteit en sex binnen hun relatie.

Feiten over de Nederlanders die via de site vreemdgaan:

  • Met 53% van de mannen en 43% van de vrouwen is gebrek aan sex de grootste reden om vreemd te gaan. Het missen van spanning is een goede tweede. 19% van de mannen en 26% van de vrouwen geeft dit als reden aan.
  • 48% van de mannen en 49% van de vrouwen geeft aan slechts twee keer per maand sex te hebben met hun partner.
  • Slechts 14% van de vrouwen en 22% van de mannen voelen zich schuldig over het najagen van affaires.
Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: