Oppas, au pair of zelf de touwtjes in handen?

Moeders die twijfelen, twijfelen vaak ook over tijd. Moeten we minder gaan werken of kunnen we gewoon voltijd blijven bikkelen? Waar haal je een goede oppas vandaan of wil je iemand fulltime in huis hebben? Of toch liever alles zelf doen?

Dit is een advertorial

Een goede oppas
Een buurmeisje, een nichtje of misschien een zus of moeder. Er zijn oppassen genoeg, maar wat is nu het beste voor jouw (toekomstige) kindje? Het fijnst is als ze regelmaat in hun leven hebben. Een vaste oppas is dan ook zeker een aanrader! Daarbij leren ze van de oppas vaak andere dingen, dan de kinderen van jou als moeder leren. Jouw buurmeisje is vast bezig met mode. Als jij een dochter hebt, dan vindt zij het leuk om samen met haar te speuren naar leuke kleding van bijvoorbeeld Your look for less. Dat is toch anders dan wanneer jij de kleding  uitzoekt.

Full time hulp
Een nanny is voor de meeste van ons niet weggelegd, maar een au pair is een goed alternatief. Dit zijn vaak jonge meisjes uit het buitenland. Het verschil met een nanny, is dat een au pair geen diploma’s heeft gehaald in de kinderverzorging. Als de au pair goed Engels spreekt, is dit goed voor de Engelse taalontwikkeling van jouw kind. Daarbij heeft jouw kindje dan de hele dag iemand waar ze op kunnen rekenen.

Of toch liever zelf
De trend is dat moeders blijven werken als ze kinderen krijgen. Toch zijn er nog steeds moeders die er heel bewust voor kiezen om thuis te blijven. Zeker als de kinderen jong zijn, hebben ze veel aandacht nodig. Als moeder weet jij natuurlijk wat het beste is voor jouw kindje. Als je kind een jaar of vier is, dan kun je misschien tijdens schooltijd weer aan het werk gaan.

Twijfelen jullie over hulp in huis nemen voor de kinderen?

Twijfel jij over je kinderwens?

april 15, 2014 /