‘Plots was daar het gevoel: ik wilde een kindje’

Shirley Brandeis kan zich maar al te goed in leven in de zogenaamde twijfelmoeders; de vrouwen die nog niet weten of ze een kindje willen. “Op mijn vierde zei ik al dat ik geen kinderen wilde. Dertig jaar later was daar plots het gevoel. Ik wilde een kindje. Als ik hoorde dat iemand kinderloos was, vroeg ik altijd of ze daar spijt van hadden. Daarnaast last ik allerlei boeken. Achteraf zeggen mensen ‘je was aan het twijfelen.’”

“Ook ik heb de opmerkingen gekregen. ‘Wacht maar af’, zeiden ze om me heen. ‘Als je dertig wordt, gaat je biologische klok vast tikken. Dan komen de hormonen en wil je ze wel. Ik vond het irritant en glimlachte dan zuur. Toen het bij mij begon te kriebelen, wilde ik me er nog tegen verzetten. Juist om deze types geen gelijk te geven.”

Inmiddels is de 41-jarige Amsterdamse, moeder van Jona (6) en Jade (3). Ze is dankbaar dat ze een kinderwens heeft gekregen. “Mijn leven lijkt voor vijftig procent nog op mijn vorige leven. Dat moet je wel echt willen. Ik zal dan ook nooit iemand proberen te overtuigen. Al hou ik me wel in, want ook voor mij zijn kinderen inmiddels the meaning of life’.

Interview: Patricia de Ryck.

Twijfel jij over je kinderwens?

april 25, 2014 /