De nachtmerrie na het misbruik

Het dochtertje van Priscilla en Marcel wordt vanaf haar eerste levensjaar tot haar derde misbruikt door de buurman. Na de verschrikkelijke ontdekking van dat misbruik ligt hun leven in puin. Nu, vijf jaar later, worstelt hun jonge dochtertje met de gevolgen. En het gezin is verhuisd om te ontsnappen aan de plek waar de traumatische gebeurtenissen plaatsvonden. Vader Marcel verliest zijn baan omdat hij daar niet meer goed kan functioneren. In Dit is de Dag Reportage vertellen de ouders over de ontdekking van het misbruik maar vooral ook over de nachtmerrie die daarop volgt.

Als ouders van een misbruikt kind voelen ze zich volledig in de steek gelaten. In Dit is de Dag Reportage daarom ook aandacht voor de juridische positie van ouders wiens kind is misbruikt. Kunnen zij ook als slachtoffer aangemerkt worden en zo beter geholpen worden met de ingrijpende gevolgen van zo’n traumatische gebeurtenis?

Vanavond om 21.30 uur op Nederland 2.

nachtmerrie_na_misbruikFoto Marcel en Priscilla. Beeld: DIDD/EO


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

mei 13, 2014 /