Actueel
De nachtmerrie na het misbruik

Het dochtertje van Priscilla en Marcel wordt vanaf haar eerste levensjaar tot haar derde misbruikt door de buurman. Na de verschrikkelijke ontdekking van dat misbruik ligt hun leven in puin. Nu, vijf jaar later, worstelt hun jonge dochtertje met de gevolgen. En het gezin is verhuisd om te ontsnappen aan de plek waar de traumatische gebeurtenissen plaatsvonden. Vader Marcel verliest zijn baan omdat hij daar niet meer goed kan functioneren. In Dit is de Dag Reportage vertellen de ouders over de ontdekking van het misbruik maar vooral ook over de nachtmerrie die daarop volgt.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Als ouders van een misbruikt kind voelen ze zich volledig in de steek gelaten. In Dit is de Dag Reportage daarom ook aandacht voor de juridische positie van ouders wiens kind is misbruikt. Kunnen zij ook als slachtoffer aangemerkt worden en zo beter geholpen worden met de ingrijpende gevolgen van zo’n traumatische gebeurtenis?

Vanavond om 21.30 uur op Nederland 2.

nachtmerrie_na_misbruikFoto Marcel en Priscilla. Beeld: DIDD/EO

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: