Onderzocht
Hoogopgeleide vrouwen vaker moeder op hun dertigste

De afgelopen jaren is het aandeel hoogopgeleide vrouwen dat op hun 30e moeder was gestegen. Het aandeel moeders onder laagopgeleide vrouwen van 30 is juist gedaald, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Van de hoogopgeleide vrouwen die in 1980 zijn geboren, had 37 procent op 30-jarige leeftijd minimaal één kind. Onder de 30-jarige hoogopgeleide vrouwen uit 1970 was dat nog 30 procent. Van de laagopgeleide vrouwen uit 1980 was 69 procent op haar 30e moeder, tegen 72 procent van de laagopgeleide vrouwen uit 1970.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: