Kinderen de dupe van scheiding; Ton van Royen helpt

Ton van Royen is vanaf vanavond te zien bij SBS6 met het nieuwe programma Het is wel je kind. In dit programma probeert Ton het contact te herstellen tussen gescheiden ouders en hun kinderen. Per jaar eindigen ongeveer 3500 scheidingen in een vechtscheiding, waarbij kinderen vaak de dupe zijn. Hoewel het belang van het kind door alle betrokkenen bij een echtscheiding als belangrijk wordt ervaren, lukt het de ouders helaas niet altijd dit belang voorop te stellen.

Het is wel je kind helpt de vader of moeder die hun ex-partner meer wil betrekken bij de opvoeding van de kinderen. Daarnaast komt het steeds vaker voor dat er geen kinderalimentatie wordt betaald, terwijl de rechter dat wel heeft bepaald. Ton confronteert de nalatige ex-partner met zijn of haar gebrek aan verantwoordelijkheid. Een team van juridische specialisten en psychologen staat Ton bij. Het doel is altijd om de situatie voor de kinderen beter te maken. Want vechten voor je kinderen betekent na een echtscheiding vrede sluiten voor je kinderen.

Aflevering 1
Bianca en Roy zijn al jarenlang verwikkeld in een vechtscheiding. Roy hoeft van de rechter geen alimentatie te betalen, maar Bianca is het daar niet mee eens; zijn vermoedt dat haar ex, een opkomend artiest, dat best kan betalen. De kinderen zitten klem tussen het geruzie van de ouders. Zij willen graag naar hun vader, maar omdat Bianca boos is op Roy gebeurt dat niet. Ton doet een aantal pogingen om de ouders weer met elkaar om de tafel te krijgen. Met succes. Voor het eerst in 7 jaar gaan ze met elkaar in gesprek.

Petra had ooit een jetset leven in Marbella, Zuid Spanje. Maar haar relatie met ondernemer Wil liep stuk en ze besloot terug te gaan naar Nederland. Nu moet ze, samen met haar 14-jarige zoon Nick, rond zien te komen van een bijstandsuitkering. Haar ex betaalt geen alimentatie en heeft maar heel af en toe contact met zijn zoon. En dat terwijl hij nog altijd een luxe leven lijkt te leiden. Ton reist samen met Nick naar Spanje en confronteert vader Wil.

Het is wel je kind om 20.30 uur bij SBS6
www.sbs6.nl/hetisweljekind

Foto: SBS/Elvin
Foto: SBS/Elvin

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 12, 2014 /