Column
Wat zullen mijn exen blij zijn…

Het leuke van social media is dat je ongegeneerd kan spieken in andermans leven. En ja, dan kijk je natuurlijk ook even bij die vlam van vroeger. Hoe zou het nu met hem gaan? Ziet hij er nog steeds leuk uit? Heeft hij nog steeds zo’n avontuurlijke baan? Maakt hij mooie reizen? Is hij getrouwd en heeft hij misschien al kinderen? Nou…

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ik deed een opmerkelijke vondst. Ze blijken namelijk allemaal al vader te zijn. Een onderwerp waar ik het met de heren vroeger nooit over heb gehad. Niet gek natuurlijk, want op dat moment was ik nog druk met mijn studie. En in het weekend: dan ging je op stap. De belangrijkste vraag was meestal ‘wat gaan we zaterdagavond doen’. Je zag elkaar vooral in het weekend, omdat ik doordeweeks op kamers in Utrecht zat.

De enige droom die ik op dat moment had, was een succesvolle journaliste worden. Over het krijgen van kinderen dacht ik niet eens na. Wie doet dat wel als je druk bent met colleges, stages, freelance opdrachten en natuurlijk het bijbehorende studentenleven? Voor mijn droom moest alles wijken – ja soms ook die verkeringen. Ze duurde nooit zo lang hoor. Een paar weken, hooguit een paar maanden. Dan heb je het ook niet over dat soort onderwerpen.

Toen ik mijn lief op mijn 22ste leerde kennen, was dat wel anders. We waren allebei afgestudeerd en hadden allebei leuk werk. Dan zit je toch in een andere levensfase. Maar waar wij de afgelopen jaren druk waren met ons werk, huis, huwelijks en vakanties, zie ik dat mijn exen al in de poepluiers zitten en soms zelfs al schoolgaande kinderen hebben. Wat zullen zij blij zijn dat het tussen ons niets is geworden.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    dec 25, 2016 (23:41)

    […] ik denk ook aan jullie 11 mei 2014 – Geknutselde werkjes en flut cadeaus 13 mei 2014 – Wat zullen mijn exen blij zijn… 26 mei 2014 – TwijfelMoeder viert eerste verjaardag 26 juni 2014 – Stil hier; chaos aan […]

  • Marieke
    mei 15, 2014 (14:41)

    Hihi, herkenbaar! Ik ben zelf pas 22, maar toch zie ik een heleboel mensen om mij heen al zwanger zijn en kinderen krijgen. Ik ga eerst verder reizen! Kinderen komen later wel!

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: