Lezerspost
Van 100% twijfelmoeder, naar 100% wensmoeder

Zelf heb ik ontzettend veel behoefte aan eerlijke verhalen van moeders. Zo kan ik me veel beter een beeld vormen bij wat het moederschap nu echt inhoud. Zonder me daar in te verdiepen, weet ik namelijk niet eens waarover ik twijfel. De blogs van ‘Elluf’ zijn dan een verademing. Zij is een ware ervaringsdeskundige: van 100% naar twijfelmoeder, naar 100% wensmoeder.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

“Jarenlang heb ik geen kinderwens gehad. In tegendeel. Aan mijn lijf geen polonaise. Ik voelde mezelf er niet klaar voor. Ik was zo zoekende en had heel wat issues op te lossen. Daarnaast vond ik ook niet de partner waarmee ik het ‘aandurfde’. Het is namelijk nogal wat, zo’n beslissing. En zo renden in dat opzicht de jaren ook nog eens voort. En ik maakte me niet druk. Tijd genoeg. En dan nog, als het niet lukte, dan maar niet.

Zo was het uiteindelijk niet. Op mijn 35e besloot ik een (droom)studie te gaan doen en twee jaar later, vlak voor mijn afstuderen, vroeg ik me af hoe nu verder te gaan. Ik had werkelijk alles gedaan wat ik ooit wilde, maar ik voelde me leeg. Ineens werd ik me bewust van een biologische klok. Ik had nog maar een paar jaar te gaan voor de keuze ‘wel of geen kinderen’ door de natuur voor me gemaakt zou zijn. Dat zette me aan het denken. Controlfreak die ik ben, wil alles wel in eigen hand houden. No way dat zo’n stukje biologie mij straks iets door de neus boort, wat ik stiekem toch wel graag wilde.”

Klik hier om ‘De geboorte van een wensmoeder‘ waaruit deze twee alinea’s komen te lezen. Genieten van al haar updates? Klik hier voor haar blog.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: