Ouders wachten tot laatste moment met keuze naam

Het kiezen van een naam is één van de belangrijkste en moeilijkste taken voor een aanstaande ouder. Velen wachten zelfs tot het laatste moment. Zo kiest 20% de naam in de laatste acht weken voor de geboorte. 10% stelt het nog langer uit en doet het vlak voor de bevalling.

Gelukkig zijn bijna alle Nederlanders tevreden met hun voornaam. Bijna 80% waardeert zijn of haar naam zelfs met een 8 of hoger. Slechts 5 procent zou zijn of haar voornaam graag willen veranderen. Wist je zelfs dat 44% van de Nederlanders denkt dat een bepaalde voornaam invloed kan hebben op je carrière, zowel in positieve als negatieve zin? Het blijkt allemaal uit onderzoek van Coca-Cola onder ruim 1.000 Nederlanders in het kader van de ‘Share a Coke’ campagne.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 2, 2014 /