Column
Ik wil het verleden niet doorgeven

Mijn TwijfelMoeder-shirt leverde mij veel aanspraak op tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Zo sprak een jonge vrouw me aan op weg naar Wijchen. Zij is er zelf al uit; voor haar geen kinderen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Haar verhaal raakt me. Ze is heel open over het feit dat haar familie te maken heeft met verschillende problemen. Haar oma heeft in een Jappenkamp gezeten en heeft hierdoor een trauma opgelopen. Haar vader heeft hier de gevolgen van moeten dragen in zijn opvoeding en zo zette de negatieve trend zich voort. “Ik wil dat daar een einde aan komt. Mijn geschiedenis wil ik niet doorgeven”, zegt ze resoluut.

Ik vind het dapper dat ze zo open is. Wat ben ik dan eigenlijk een zeur. Ik heb een goede jeugd gehad, geen trauma’s, leuke baan en ben getrouwd met de man van mijn dromen. Waarom twijfel ik dan toch? Alle standaard voorwaarden zijn toch eigenlijk goed?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
3 comments
 • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
  dec 07, 2016 (12:17)

  […] Vierdaagse? 8 augustus 2014 – Van andere kinderen moet ik niets weten 9 augustus 2014 – Ik wil het verleden niet doorgeven 10 augustus 2014 – Weken niet gedoucht en geen eten mee naar school 11 augustus 2014 – […]

 • Suzanne
  aug 12, 2014 (11:31)

  Misschien twijfel je omdat je man zo graag wilt.. Misschien ben je er zelf al lang uit maar wil je dat je man weet dat je echt heel goed hebt nagedacht en alle opties hebt overwogen.. Wat gebeurt er wanneer je definitief stopt met twijfelen en gewoon nee zegt? Je kan bestterugkomen op een eerder besluit.

 • Nicole Adelaars
  aug 09, 2014 (09:39)

  Wat een verhaal en hoe dapper!

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: