Ik wil het verleden niet doorgeven

Mijn TwijfelMoeder-shirt leverde mij veel aanspraak op tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Zo sprak een jonge vrouw me aan op weg naar Wijchen. Zij is er zelf al uit; voor haar geen kinderen.

Haar verhaal raakt me. Ze is heel open over het feit dat haar familie te maken heeft met verschillende problemen. Haar oma heeft in een Jappenkamp gezeten en heeft hierdoor een trauma opgelopen. Haar vader heeft hier de gevolgen van moeten dragen in zijn opvoeding en zo zette de negatieve trend zich voort. “Ik wil dat daar een einde aan komt. Mijn geschiedenis wil ik niet doorgeven”, zegt ze resoluut.

Ik vind het dapper dat ze zo open is. Wat ben ik dan eigenlijk een zeur. Ik heb een goede jeugd gehad, geen trauma’s, leuke baan en ben getrouwd met de man van mijn dromen. Waarom twijfel ik dan toch? Alle standaard voorwaarden zijn toch eigenlijk goed?

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 9, 2014 /