Actueel
Reputatie van moederschap aan verjonging toe

Nina Schuttert schrijft in nrc.next vandaag dat de reputatie van het moederschap aan verjonging toe is. Zij vindt dat we juist op jonge leeftijd moeder moeten worden en pleit voor het spontane moederschap. In het artikel benoemd ze diverse voordelen. Ik zet ze op een rijtje.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

– Bang voor een bevalling hoef je als jonge moeder niet te zijn. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat oudere vrouwen meer kans hebben op complicaties tijdens en na de zwangerschap.

– Kind is beter dan een carrière. Je draagt in deze tijd – waarin veel jongeren toch werkloos thuis zitten – dan toch bij aan de Nederlandse economie. Waarbij ze wel benoemd dat een stabiele financiële basis wel fijn is. Al hoeft alles niet zo duur te zijn. Spullen kun je tweedehands aanschaffen en de oppas kun je regelen met opa’s, oma’s, babysitters, vriendinnen met rammelende eierstokken en kinderopvang. Er is tenslotte ook niet voor niets kinderopvangtoeslag.

– Volgens de journaliste zijn jonge vrouwen flexibel, omdat hun leven nog niet helemaal ingericht is. Ze kunnen zich daardoor makkelijker aanpassen aan verschillende situaties. Wel zo handig als moeder.

Klik hier om het volledige artikel via Blendle te lezen.

Wat vinden jullie hiervan?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: