Onderzocht
Zwangerschap van vriendin werkt ‘besmettelijk’

Werkt de zwangerschap van vrienden besmettelijk? Met al die foto’s van kids die op social media voorbij komen, moet het toch iets met je doen. Nicoletta Balbo en Nicola Barban hebben hier recent onderzoek naar gedaan.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

In het artikel ‘Deos Fertility Behavior Spread among Friends’ gaan ze in op de invloed van vriendschappen van de middelbare school en het feit dat vrouwen zwanger raken. Als een jonge vrouw in verwachting is, is de kans groot dat haar schoolvriendinnen ook binnen twee jaar bewust zwange raken. De keuze voor een kind, wordt dus niet alleen door individuele kenmerken van de vrouw bepaald, maar ook door haar sociale netwerk.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: