Zwangerschap van vriendin werkt ‘besmettelijk’

Werkt de zwangerschap van vrienden besmettelijk? Met al die foto’s van kids die op social media voorbij komen, moet het toch iets met je doen. Nicoletta Balbo en Nicola Barban hebben hier recent onderzoek naar gedaan.

In het artikel ‘Deos Fertility Behavior Spread among Friends’ gaan ze in op de invloed van vriendschappen van de middelbare school en het feit dat vrouwen zwanger raken. Als een jonge vrouw in verwachting is, is de kans groot dat haar schoolvriendinnen ook binnen twee jaar bewust zwange raken. De keuze voor een kind, wordt dus niet alleen door individuele kenmerken van de vrouw bepaald, maar ook door haar sociale netwerk.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 6, 2014 /