Actueel
Hoe moet huisarts handelen bij ongewenste zwangerschap

Hoe moet een huisarts handelen bij een ongewenste zwangerschap? Het Fiom, specialist bij ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen, gaat er voor zorgen dat er een richtlijn voor huisartsen komt. Daarin zal komen te staan wat te doen wanneer een ongewenst zwangere vrouw bij hen in de spreekkamer komt.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Jokelien Miedema, projectleider Fiom: “Onze organisatie zet zich in voor ongewenst zwangere vrouwen. Wij willen dat zij een weloverwogen, vrije keuze kunnen maken. De huisarts speelt hierbij een belangrijke rol. Hij of zij moet toetsen wat een vrouw nodig heeft om zorgvuldig tot een besluit te kunnen komen. Emotionele aspecten zoals kinderwens en de relatie met de verwekker spelen hierbij een rol, maar ook praktische zaken zoals financiën en huisvesting. Uit onze contacten met huisartsen signaleerden we dat ze niet altijd weten welke mogelijkheden bestaan en naar welke gespecialiseerde instellingen ze kunnen doorverwijzen. Ze hebben behoefte aan duidelijkere richtlijnen. Hier gaan wij voor zorgen.”

Op 30 oktober organiseert Fiom een werkconferentie rondom ongewenste zwangerschap. Op deze dag gaan huisartsen, gynaecologen en abortusartsen samen met andere professionals aan tafel zitten om te werken aan landelijke afspraken rondom ongewenste zwangerschap, zodat de hulp aan deze vrouwen goed geregeld is.

Miedema: “Samen gaan we kijken wanneer welke professionals betrokken moeten worden, hoe zij kunnen samenwerken en wat nodig is om neutrale en zorgvuldige besluitvorming te bieden. Ons doel is om in 2015 met de nieuwe richtlijn te kunnen werken.”

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Sjoukje
    sep 27, 2014 (15:53)

    nig moet zijn nog 😉

  • Sjoukje
    sep 27, 2014 (15:52)

    Zou beter zijn als een pro life organisatie met deze richtlijnen gaat komen, gezien het zou moeten gaan om het waardevolle leven, dat door deze pro abortus organisatie de stem ontnomen wordt. Mensen worden boos om dierproeven, ik maak me kwaad om al die babies die er nig steeds vermoord worden in ons land…. Bah!

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: