Prachtige gesprekken; hoofd vol verhalen

Weet je dat iedereen een bijzonder verhaal heeft als het gaat om het hebben van (g)een kinderwens? Daar ben ik de afgelopen tijd wel achtergekomen. Achter iedere – soms door de natuur bepaalde – keuze schuilt een boodschap waar ik iets van opsteek.

Die vorige zin klinkt misschien wat zweverig, maar de afgelopen maanden heb ik zoveel inspirerende vrouwen gesproken. Stuk voor stuk bijzondere dames. Iedere keer weer nieuwe ingevingen. Mijn inzichten ga ik met je delen. Misschien brengt het jou ook iets?

Sowieso wil ik vier ondernemende dames bedanken. Ik heb het geluk om met ze in het bestuur te zitten van een prachtig vrouwennetwerk hier in de regio. Na de vergaderingen volgen soms heel persoonlijke gesprekken. En juist daarvan heb ik veel geleerd.

Deze vrouwen hebben zoveel meer levenservaring. Als je ons vergelijkt, ben ik een broekie dat nooit iets heeft meegemaakt. Ze kijken door mijn twijfels heen. Voelen mijn angsten en de pijn die gepaard gaan met dit onderwerp. En dan – als een donderslag bij heldere hemel – de vraag: “Laat je jezelf niet te veel leiden door invloeden van buitenaf? Wat wil je zelf?”

Tranen gutsen over mijn wangen. Voor mij de bevestiging: Ik moet terug op zoek naar mijn gevoel. Me niets aantrekken van de meningen. TwijfelMoeder is terug; terug op de oprechte zoektocht naar het ware gevoel. Het eerlijke antwoord op de vraag of ik wel of geen kinderen wil.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

november 18, 2014 /