Wat ik ook op Facebook zie…

Klagen wij twijfelaars nog wel eens over de hordes kinderfoto’s die op Facebook voorbij komen. Het kan ook voor een verrassing zorgen. Zo’n verrassing die je echt aan het denken zet; dat waren de foto’s van een oude vriendin.

Ze straalt op de foto. Maar wat ik nooit had verwacht – en zij twee jaar geleden ook niet – is het kindje dat ik zie. Het baby’tje dat ze trots op haar borst draagt. Ligt daar de vrouw die zei dat ze absoluut nooit moeder wilde worden. Ja, de vrouw die daar geen geheim van maakte, heeft nu die nieuwbakken moeder gloed over zich heen. Ze oogt zo gelukkig.

Ze is wat ouder dan ik. Had nooit het gevoel dat ze moeder wilde worden. Ja haar neefjes en nichtjes vond ze leuk, maar wat was het fijn als die na een logeerpartijtje gewoon naar huis gingen. En nu opeens is ze moeder. Nee, het is geen ongelukje. Een heel bewuste keuze.

Opeens was de weerstand weg. Die blokkade die de wens jarenlang tegenhield was opgeheven. Het kan dus echt… Zo bizar. Is dit echt de vrouw die in paniek schoot als ze een dag over tijd was? Ik denk dat ik haar maar eens aan de tand moet gaan voelen. Wat is het geheim?

Twijfel jij over je kinderwens?

november 19, 2014 /