Column
Ik zou gek worden zonder kinderen

“Ik zou gek worden zonder kinderen.” Daar is de kunstenares die ik sprak voor één van mijn klanten van overtuigd. “Gelukkig heb ik een gezin. Zij zorgen voor de balans. Anders zou ik mezelf echt in mijn werk verliezen.”

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Interviews verlopen soms als gesprekken met vrienden van weleer. Je bespreekt wat er van je geworden is: huisje, boompje, beestje en dat soort ongein. Ongeacht of je elkaar al jaren niet gesproken hebt, voel je meteen weer die klik. Die klik had ik ook met deze kunstenares die openhartig over haar leven vertelde.

Moeder worden? Dat was niets voor haar. Kunst was haar enige liefde. Tot ze die bijzondere man leerde kennen en ontdekte dat ze met hem best een gezinnetje wilde stichten. Zo makkelijk was dat niet. Er waren wat medische complicaties. Maar het geluk was aan haar zijde. Ze kreeg twee kinderen. Kinderen waar ze nu ontzettend trots over vertelt.

Dat had ze tijdens haar zwangerschap niet gedacht. Toen had ze zelfs spijt dat ze voor een kindje had gekozen. Echt genieten van de zwangerschap was er niet bij. “Opeens waren er zoveel twijfels. Waar ik eerst nog enthousiast was, voelde ik alleen maar weerstand. Ik zag alleen maar beren op de weg. Hoe ging ik dat eigenlijk doen met mijn werk? Gelukkig duurt een zwangerschap negen maanden; kon ik toch een beetje aan het idee wennen.Toen het eindelijk zover was en ik mijn kindje in de armen had, was dat gevoel weg. Ik ben vanaf dat zo blij. Echt iedereen cliché is waar.”

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    dec 27, 2016 (07:45)

    […] zie… 20 november 2014 – Wat als je later in het bejaardenhuis zit 21 januari 2015 – Ik zou gek worden zonder kinderen 8 mei 2015 – Hoor ik er dan niet bij… 9 mei 2015 – Moeilijkste beslissing: […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: