Na eiceldonatie meer antistoffen bij zwangerschap

Meer antistoffen bij zwangerschap na eiceldonatie, dit blijkt uit promotieonderzoek van Lisa Lashley aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Een zwangerschap is voor het immuunsysteem een grote uitdaging. De foetus is immers voor de helft lichaamsvreemd.

Bij een zwangerschap die ontstaat door eiceldonatie is zelfs al het genetisch materiaal van het kind onbekend voor de moeder. Hoe gaat het immuunsysteem daar mee om? Grote genetische verschillen lijken te leiden tot meer antistoffen. Of daardoor vaker complicaties optreden, is nog niet duidelijk.

Klik hier om meer te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Wie bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of één van de vele andere shops iets koopt via de linkjes op mijn blog, steunt zo automatisch (en zonder dat het jou wat extra kost). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

april 24, 2015 /