Na eiceldonatie meer antistoffen bij zwangerschap

Meer antistoffen bij zwangerschap na eiceldonatie, dit blijkt uit promotieonderzoek van Lisa Lashley aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Een zwangerschap is voor het immuunsysteem een grote uitdaging. De foetus is immers voor de helft lichaamsvreemd.

Bij een zwangerschap die ontstaat door eiceldonatie is zelfs al het genetisch materiaal van het kind onbekend voor de moeder. Hoe gaat het immuunsysteem daar mee om? Grote genetische verschillen lijken te leiden tot meer antistoffen. Of daardoor vaker complicaties optreden, is nog niet duidelijk.

Klik hier om meer te lezen.

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook-pagina. Daarnaast is er in de besloten Facebook-groep alle ruimte om je twijfels over je (ontbrekende) kinderwens te bespreken.

april 24, 2015 /