Neef-nicht paren; groter risico op afwijking

Neef-nicht paren hebben 2-3% meer kans dat hun kindje wordt geboren met een genetische afwijking dan ouders die geen familie van elkaar zijn. Marieke Teeuw heeft hier onderzoek naar gedaan. Met name binnen de Turkse en Marokkaanse gemeenschap komen neef-nicht paren voor.

Klik hier om er meer over te lezen. Marieke Teeuw promoveert op 28april bij het VUmc op dit onderwerp.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

april 24, 2015 /