Onderzocht
Neef-nicht paren; groter risico op afwijking

Neef-nicht paren hebben 2-3% meer kans dat hun kindje wordt geboren met een genetische afwijking dan ouders die geen familie van elkaar zijn. Marieke Teeuw heeft hier onderzoek naar gedaan. Met name binnen de Turkse en Marokkaanse gemeenschap komen neef-nicht paren voor.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Klik hier om er meer over te lezen. Marieke Teeuw promoveert op 28april bij het VUmc op dit onderwerp.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: