Moeders kennen leefwereld tieners niet

Moeders kennen de leefwereld van tieners niet goed. Dat blijkt uit onderzoek van DubbelFriss. Termen als zwanger of twerken klinken veel moeders onbekend in de oren. Vaak zijn moeders ook niet op de hoogte van het eet- en drinkgedrag van de tieners.

Het onderzoek onder jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar laat zien dat maar de helft van deze groep denkt dat hun moeder enigszins weet wat de trends en ontwikkelingen van nu zijn. Een kwart vindt zelfs dat moeders het helemaal niet bij kunnen houden. De resultaten bevestigen bijvoorbeeld ook dat bijna geen moeder weet wat de social media-afkorting TBT* betekent en meer dan de helft heeft geen idee wat de app Snapchat inhoudt.

Dat tieners het gevoel hebben dat hun moeder niet goed hun leefwereld kent, blijkt ook uit het feit dat slechts 2% van de tieners hun moeder laat beslissen over zaken als welke kleding en gadgets ze kopen en wat ze eten en drinken. Een derde denkt zelfs dat ze voor gek staan als hun moeder hun kleding uit zou kiezen en bijna alle tieners bepalen zo goed als alles zelf. Zo geeft een kwart van de moeders aan dat ze geen idee hebben voor welk computerspel ze hun zoon of dochter wakker kunnen maken. Daar speelt DubbelFriss nu op in.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 6, 2015 /