Column
Staat je goed zo’n kleintje…

“Staat je goed zo’n kleintje”, is volgens mij de meest gegeven reactie als je als kinderloze man of vrouw met een baby’tje op de foto staat. Wat doen jullie dan? Ik voel me er ongemakkelijk bij.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ja als zo iets mij op Facebook overkomt, dan like ik gewoon zo’n bericht. Niet iedereen kent mijn verhaal en het is toch lief dat mensen de moeite nemen om überhaupt te reageren. Dat waardeer ik altijd wel. Maar ik voel me er wel wat ongemakkelijk bij.

Net zo ongemakkelijk als op het moment dat zo’n foto daadwerkelijk wordt gemaakt. Want het is keer op keer toch weer een gedoe hoor zo’n baby vasthoud-sessie. Hoe moet ik m’n arm houden, hoe zit dat met het hoofdje, is het verstandig om de armleuning van de stoel als steun te gebruiken, wat als ze niet stil ligt, gaat huilen… Nee, ik ben absoluut geen geboren talent.

Hoe ervaren jullie dit?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
5 comments
 • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
  feb 07, 2017 (17:55)

  […] doorzetten 12 mei 2015 – Blij Met Halina Reijn haar openhartigheid 1 juli 2015 – Staat je goed zo’n kleintje… 26 oktober 2015 – Ze denken dat je zwanger bent… 27 oktober 2015 – Zwanger! Hoe dan? […]

 • Kim
  jul 08, 2015 (12:34)

  Ik was ook geen geboren vasthoudtalent, ik moest zelfs de vroedvrouw vragen hoe ik mijn kind een flesje moest geven. Uiteindelijk heb ik mijn zoon als baby nooit vastgehouden in de bekende wiegpositie, ik kon het niet. Ik hield hem altijd een eindje van me af terwijl ik zijn hoofdje ondersteunde. Dat is ook de reden waarom ik nooit iemand anders zijn baby vast houd, ik kan het nog altijd niet.

  • twijfelmoeder
   aug 04, 2015 (09:52)

   Ontzettend bedankt voor je reactie Kim.

 • Sjoukje
  jul 02, 2015 (04:56)

  Ik ben ook absoluut geen baby-vasthoud-liefhebber. Als het niet van jezelf is, lijkt het zoveel kleiner, breekbaarder, kortom best eng. Dacht ook altijd: ik heb verder niks met babies. Moet ik er dan wel aan beginnen De opmerking heb ik hooguit een paar keer gehoord. Toen ik jonger was. Ik moest er zelf altijd om lachen… Kan me voorstellen dat het ongemakkelijk wordt als je zelf twijfelt over kinderen. Of nog erger; als je ze wil, maar het lukt niet.

  • twijfelmoeder
   aug 04, 2015 (09:53)

   Inderdaad in dat laatste geval, zijn alle opmerkingen zo pijnlijk. Daarom goed dat we ons beseffen dat het allemaal niet vanzelf gaat.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: