Staat je goed zo’n kleintje…

“Staat je goed zo’n kleintje”, is volgens mij de meest gegeven reactie als je als kinderloze man of vrouw met een baby’tje op de foto staat. Wat doen jullie dan? Ik voel me er ongemakkelijk bij.

Ja als zo iets mij op Facebook overkomt, dan like ik gewoon zo’n bericht. Niet iedereen kent mijn verhaal en het is toch lief dat mensen de moeite nemen om überhaupt te reageren. Dat waardeer ik altijd wel. Maar ik voel me er wel wat ongemakkelijk bij.

Net zo ongemakkelijk als op het moment dat zo’n foto daadwerkelijk wordt gemaakt. Want het is keer op keer toch weer een gedoe hoor zo’n baby vasthoud-sessie. Hoe moet ik m’n arm houden, hoe zit dat met het hoofdje, is het verstandig om de armleuning van de stoel als steun te gebruiken, wat als ze niet stil ligt, gaat huilen… Nee, ik ben absoluut geen geboren talent.

Hoe ervaren jullie dit?

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 1, 2015 /