Ontmoetingssite voor alleenstaande moeders

Nederland kent een half miljoen alleenstaande moeders. Dat zijn een heleboel moeders die er veelal in hun eentje voor staan. Daarom heeft Happy Single Moms een ontmoetingssite opgericht voor alleenstaande moeders en alleenstaande zwangere vrouwen.

Dankzij deze website kunnen ze op een laagdrempelige- en gemakkelijke manier met elkaar in contact komen en elkaar op allerlei gebieden ondersteunen. De eerste dag meldde al bijna 500 vrouwen zich aan.

Matching
Via een uitgebreide matchingsmodule kunnen single mama’s selecteren met welk ‘type’ moeder ze in contact willen komen. Bijvoorbeeld met alleenstaande moeders in de buurt of moeders met kinderen in dezelfde leeftijd. Daarnaast kunnen ze aangeven hoe de omgang met hun ex is, welke geloofsovertuiging ze hebben en nog veel meer.

Alleen op de wereld
Oprichtster Myra de Wildt (35) is één van de half miljoen alleenstaande moeders. Vanaf haar zwangerschap staat zij er alleen voor; haar dochter is inmiddels 2,5 jaar oud. Ze heeft ervaren, dat wanneer je geen alleenstaande moeders in je omgeving kent, (h)erkenning uitblijft. Ook voelde ze een sterke behoefte aan een vangnet; ze kwam als alleenstaande ouder haar huis nog maar amper uit.

Online Community
“Ik had het gevoel dat ik de enige alleenstaande moeder in de wereld was die in deze situatie zat”, aldus de Wildt. Datgene wat ze miste, heeft de Wildt zelf opgezet. Ze startte in augustus 2014 met een Facebook Community die inmiddels ruim 10.000 volgers heeft. Hierna ging dit voorjaar een blogsite live waarvoor een team van 35 blogsters schrijft. Deze website trekt ruim 30.000 bezoekers per maand. En sinds deze week kunnen alleenstaande moeders via www.happysinglemoms.nl met elkaar in contact komen.

Vangnet door netwerk
Het is mogelijk dat veel alleenstaande moeders bij elkaar om de hoek wonen zonder dat ze het van elkaar weten. Wanneer ze elkaar wel weten te vinden, kunnen alleenstaande moeders (h)erkenning vinden, opvang van kind(eren) delen (en kosten besparen), een vriendschap aangaan en sparren over de opvoeding.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 26, 2015 /