Column
Ze denken dat je zwanger bent…

‘Ze denken dat je zwanger bent’, zegt een vriend tijdens ons wekelijks borrelmoment met de vriendengroep. Hij lijkt er zelf een beetje van te schrikken dat hij die uitspraak doet. Dat was natuurlijk besproken toen wij een avondje verstek moesten laten gaan. Ik lach hardop en pak een slok van de droge witte wijn, die voor me staat.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

‘Ik heb meteen gezegd dat het onzin is. Jullie zijn op dit moment echt met heel andere dingen bezig. Kinderen? Daar zijn jullie nu echt nog te druk voor’, legt hij uit, terwijl-ie ook nog aan de site refereert. Hij snapt als geen ander wat ik met Twijfelmoeder nastreef. Weet uit eigen ervaring dat zaken niet altijd lopen, zoals dat wordt verwacht.

Eigenlijk ben ik blij dat hij z’n mond voorbij heeft gepraat. Hoe zou het anders de aankomende weken vergaan? Blikken naar mijn buik? Bevestigende knikjes naar elkaar als ik weer een theetje of watertje bestel in de kroeg? Begripvol instemmen als ik zeg dat ik doodop ben en daarom tijdens vriendenweekend vroeg onder de wol kruip?

Dat ik minder sport, de BOB ben of een pittige werkweek achter de rug heb, zouden ze allemaal over het hoofd zien. Net als dat glas wijn dat ik gewoon in m’n handen had toen zij toch echt overtuigd waren van ‘onze zwangerschap’…

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
3 comments
 • Voorspelling van zwangerschap maakt veel los
  mei 31, 2017 (21:22)

  […] veel bij mij los. Dit is dan ook alweer het derde bericht dat ik er over schrijf. Want nadat ik het hoorde en mijn vrienden confronteerde, blijft het door mijn hoofd spoken. Mijn lief en ik hebben het er op […]

 • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
  jan 30, 2017 (20:22)

  […] haar openhartigheid 1 juli 2015 – Staat je goed zo’n kleintje… 26 oktober 2015 – Ze denken dat je zwanger bent… 27 oktober 2015 – Zwanger! Hoe dan? 28 oktober 2015 – Voorspelling van zwangerschap […]

 • Zwanger! Hoe dan?
  okt 27, 2015 (06:52)

  […] Hoe dan? Als één van onze vrienden vertelt dat de vriendengroep bijna unaniem zeker weet dat het zo is, vraag ik me alleen maar af hoe ze op […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: