Ze denken dat je zwanger bent…

‘Ze denken dat je zwanger bent’, zegt een vriend tijdens ons wekelijks borrelmoment met de vriendengroep. Hij lijkt er zelf een beetje van te schrikken dat hij die uitspraak doet. Dat was natuurlijk besproken toen wij een avondje verstek moesten laten gaan. Ik lach hardop en pak een slok van de droge witte wijn, die voor me staat.

‘Ik heb meteen gezegd dat het onzin is. Jullie zijn op dit moment echt met heel andere dingen bezig. Kinderen? Daar zijn jullie nu echt nog te druk voor’, legt hij uit, terwijl-ie ook nog aan de site refereert. Hij snapt als geen ander wat ik met Twijfelmoeder nastreef. Weet uit eigen ervaring dat zaken niet altijd lopen, zoals dat wordt verwacht.

Eigenlijk ben ik blij dat hij z’n mond voorbij heeft gepraat. Hoe zou het anders de aankomende weken vergaan? Blikken naar mijn buik? Bevestigende knikjes naar elkaar als ik weer een theetje of watertje bestel in de kroeg? Begripvol instemmen als ik zeg dat ik doodop ben en daarom tijdens vriendenweekend vroeg onder de wol kruip?

Dat ik minder sport, de BOB ben of een pittige werkweek achter de rug heb, zouden ze allemaal over het hoofd zien. Net als dat glas wijn dat ik gewoon in m’n handen had toen zij toch echt overtuigd waren van ‘onze zwangerschap’…

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 26, 2015 /