Onderzocht
Alcohol tijdens de zwangerschap: cijfers

Alcohol drinken tijdens de zwangerschap? Wist je dat er nog steeds moeders zijn die dat doen? TNO heeft de afgelopen jaren diverse peilingen gedaan. Interessant om eens in die cijfers te duiken.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

In 2007, 2010 en 2015 voerde TNO landelijke peilingen uit, waarbij onder andere is gevraagd hoeveel vrouwen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding alcohol drinken. Uit deze peiling blijkt dat steeds minder zwangere vrouwen alcohol drinken. In 2007 heeft 22,4% van de vrouwen tijdens de zwangerschap gedronken, in 2010 19,2% en in 2015 8,9%.

Heb jij gedronken tijdens je zwangerschap of in de periode dat je borstvoeding gaf?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: