Alcohol tijdens de zwangerschap: cijfers

Alcohol drinken tijdens de zwangerschap? Wist je dat er nog steeds moeders zijn die dat doen? TNO heeft de afgelopen jaren diverse peilingen gedaan. Interessant om eens in die cijfers te duiken.

In 2007, 2010 en 2015 voerde TNO landelijke peilingen uit, waarbij onder andere is gevraagd hoeveel vrouwen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding alcohol drinken. Uit deze peiling blijkt dat steeds minder zwangere vrouwen alcohol drinken. In 2007 heeft 22,4% van de vrouwen tijdens de zwangerschap gedronken, in 2010 19,2% en in 2015 8,9%.

Heb jij gedronken tijdens je zwangerschap of in de periode dat je borstvoeding gaf?


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

september 18, 2016 /