Zwanger en nu
Droom de gekste dingen sinds ik zwanger ben

Droom de gekste dingen sinds ik zwanger ben. Dat is helemaal niet raar, maar wel ontzettend vermakelijk als je ze op een rijtje zet. Het lukt me namelijk vaak om mijn dromen te kunnen vertellen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Zo was ik net actief als politieagente op een festival ergens aan het water bij een brug. Wat er precies mis was, weet ik dan weer niet. Maar kan wel een opvallend detail herhalen: Katy Perry zat aan de ingang.

Doodgeschoten worden als een ware crimineel? Ik heb het gedroomd. Man, ik was er niet goed van toen ik wakker schrok. Ik voelde namelijk hoe een kogel mij in de hals raakte, het warme, stroperige bloed er uit spoot en hoe het leven uit me stroomde. Nu vraag je je vast af waarom ik werd geliquideerd? Volgens mij was ik gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. De schietpartij vond namelijk plaats in een winkelcentrum.

Nu vraag je je misschien af of ik nooit over mijn lief droom. Dat schijnt namelijk heel vaak voor te komen bij zwangere vroegen. Ze zijn dan bang om hun geliefde kwijt te raken. Ik ook. Al had ik in deze droom daar een geweldige oplossing voor bedacht: gewapend met een accuboormachine (ja zo in detail weet ik het soms) bouwde ik een hek rondom ons huis. Kon-ie gewoon niet meer weg. Reactie van een vriendin toen ik dit vertelde: weet je zeker dat het goed tussen jullie gaat.

Mijn lief komt er in mijn dromen wel vaker niet goed van af. Zo was ik laatst enorm kwaad op hem. Ging-ie zonder wat te zeggen de stad in met vrienden – ja ze komen in mijn dromen allemaal regelmatig voorbij; maar gelukkig niet in erotische dromen ofzo, want dat zou awkward zijn. In de stad werd zijn telefoon gejat, waardoor ik ‘m niet kon bereiken of volgen via Find My IPhone. Hoe kon-ie nu zo stom zijn om zich te laten zakkenrollen.

Sowieso droom ik ook veel in musicalvorm… dan wordt alles gezongen. Bizar want ben niet echt een fan ofzo. En wat ook vreemd is, zijn Facebook-vrienden die opeens voorbij komen. Recent nog – in mijn droom dan hè – had een stel een sneeuwman van een pop gemaakt en als kerstdecoratie in de tuin gezet. Ik liep voorbij en moest zien hoe ze dat hadden gedaan. Lukte het me natuurlijk niet meer om ‘m goed te bevestigen… oeps, ruzie in de tent.

Dromen tijdens zwangerschap
Waarom droom je eigenlijk zoveel en soms zo extreem? Natuurlijk ben ik ook even op onderzoek uit gegaan. Het blijkt allemaal te komen door de veranderende hormoonhuishouding. Wist je dat er zelfs psychologen zijn die beweren dat je vlotter bevalt als je vaak nare dromen hebt. Hun verklaring: zwangere vrouwen die naar dromen, kunnen zich beter ontspannen, omdat ze hun angsten al in hun dromen hebben verwerkt.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
7 comments
 • Guilty pleasure: Candy Crush Saga-verslaving
  jan 07, 2017 (23:24)

  […] winnen. Ach, en wie doe ik er kwaad mee als ik ’s nachts maar weer eens wakker wordt uit een vervelende droom en echt even moet […]

 • Dewi
  dec 30, 2016 (21:45)

  Ja dat weet ik nog waren soms echt nachtmerries. En inderdaad vaak over je geliefde…

 • Charlotte
  dec 30, 2016 (14:21)

  Haha jaa heel herkenbaar. Ik droom ook zo’n gekke dingen! En over de meest gekke personen ook. Het is maar goed dat ze zelf van niks weten haha

 • Vlijtig Liesje
  dec 30, 2016 (12:10)

  Ik moet soms wel lachen om die onderzoekers. Zou het niet heerlijk zijn als het inderdaad zo zou werken: je droomt veel en dus beval je makkelijker… Ik teken er voor!

 • Merel
  dec 30, 2016 (07:41)

  Haha, zag je even voor me met de boormachine!
  Dat van die psychologen kende ik nog niet. Zit misschien wat in, hier drie keer heel ontspannen dus wie weet ?
  Maar inderdaad, kan enorm heftig zijn! En echt. Bijzonder, soms ook bizar hoe realistisch de gebeurtenissen voorbij komen he? Je voelt, ruikt en ziet alles.

 • Nicole
  dec 30, 2016 (06:52)

  Ik vergeet al mijn dromen maar volgens mij droom ik ook gek!

 • Nathalie
  dec 29, 2016 (23:41)

  Herkenbaar! De vreemdste, engste en meest ‘echte’ dromen inderdaad!
  Bij beide zwangerschappen heb ik dat gehad.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: