BN'er
Estavana Polman en Rafael van der Vaart verwachten kindje

Estavana Polman en Rafael van der Vaart verwachten een kindje. De handbalster en de voetballer hebben dit zojuist bekendgemaakt. Wat een geweldig nieuws! Al moet ik nu ook denken aan alle berichten die rond het Zika-virus gingen. Estavana heeft natuurlijk ook in Rio aan de Olympische Spelen deelgenomen. En daar werd door verschillende sportbonden geadviseerd om tot een half jaar na de Spelen geen onbeschermde seks te hebben, omdat je dan het risico zou lopen dat je babytje de hersenafwijking microcefalie heeft.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Nu adviseert de Nederlandse overheid een kortere tijd op de pagina Zikavirus en zwangerschap. Dus ik kan me voorstellen dat Estavana en Rafael er goed over hebben nagedacht. Maar wow, wat een nieuws he van dit leuke setje, die pas sinds begin dit jaar samen zijn.

RTL Boulevard-reportage
Toch blijkt zojuist uit de aflevering van RTL Boulevard dat ze het onder druk bekend hebben gemaakt. Bij de redactie werd vandaag namelijk een echofoto aangeboden van de zwangere Estavana Polman. Ondanks dat er maar 500,- euro werd gevraagd door een bekende uit de vriendenkring ging het tv-programma er niet op in. Wel zonden ze vandaag een reportage uit, waarbij de ambassadeurs van het Zeldzame Ziekten Fonds met een brede glimlach én de kaken stijf op elkaar het interview gaven. Als Nicolette Kluijver vraagt naar hun toekomstplannen; trouwen en kids, zegt Rafael van der Vaart “We zien wel wat er komt”. Estavana vult wel aan: “Het wordt een fantastisch jaar, dat kan ik je beloven.” Zelfs de moeder van Rafael die geïnterviewd wordt, kan het geheim voor de camera verbergen.

Kinderwens
Dat Estavana Polman (24) en Rafael van der Vaart (33) een kinderwens hadden, hebben ze begin deze maand nog verteld in het tijdschrift Helden. Rafael van der Vaart: “Ik zou het geweldig vinden als het ons is gegund dat we samen een kindje krijgen, maar dat is nu niet aan de orde.” Hoofdredactrice Barbara Barend vertelt dat de twee een kind als een geschenk zien en dat ze daar verder niet te veel over willen zeggen. Nu begrijpen we wel waarom… de twee moeten op het moment van het interview al meer geweten hebben. Of dat ze het al aan het proberen waren, of dat het zelfs als raak was.

Jong moeder
Estavana is met haar 24 natuurlijk jonger dan de gemiddelde Nederlandse moeder, maar dat is een bewuste keuze. In Grazia vertelt ze eerder het volgende. “Ik hou van kinderen en heb altijd gezegd dat ik graag kinderen wil. Ik ben 23 en dat is nog steeds heel jong. Maar ik heb nog maar net een relatie, dus dit is nog niet aan de orde.” Rafael heeft met Sylvie Meis natuurlijk al een zoon: Damian van tien.

Topsport
Ik vind het ook heel bijzonder; een topsportster zoals Estavana Polman die in de bloei van haar carrière kiest voor een kindje. Ze heeft er in Helden – waar ik eerder aan refereerde – wel al aan gerefereerd. “Voor het lichaam van een topsporter die al best een tijdje bezig is, is het niet verkeerd om er een jaar zwanger tussenuit te gaan. (…) Raf en ik vinden beiden dat een kind krijgen een geschenk is.” Maar het heeft natuurlijk wel gevolgen. Natuurlijk is ze nog jong genoeg om na de zwangerschap weer terug te keren op het hoogste niveau. Ze is één van de topspeelsters van het Nederlandse team. Op zondag 18 december is ze met haar team bijvoorbeeld nog tweede van Europa geworden. Ze was zelfs voor Oranje de topscorer op het EK. We hebben nog geen idee hoelang ze zwanger is, maar het WK in december 2017 komt misschien wel wat te vroeg. En als we een beetje gaan rekenen, dan zal ze in de strijd om de Champions League met haar team Esbjerg ook niet zo veel kunnen betekenen als men natuurlijk verwacht.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
5 comments
 • Eva Jinek en de vragen naar haar kinderwens…
  jan 06, 2017 (21:50)

  […] vragen ontzettend vaak naar de kinderwens van BN’ers. Kijk bijvoorbeeld naar Estavana Polman, die nog niet eens zo heel lang bij het grote publiek bekend is. Toen ik op zoek ging naar quotes, […]

 • Yvonne— Kidzblogger.nl
  dec 28, 2016 (15:48)

  Dat Rafaël graag een tweede kindje wilde was al lang geen geheim meer. Ik ben dan ook niet verbaasd dat ze samen een kindje verwachten. Ik hoop dat alles naar wens zou verlopen.

 • Vlijtig Liesje
  dec 28, 2016 (14:30)

  Leuk voor ze dat ze een kindje krijgen. Maar het lijkt me nog wel heftig voor Rafaëls ex-en.

 • Charlotte
  dec 28, 2016 (10:31)

  Super leuk voor ze! Zo jammer dat er dan ook vaak negatieve reacties op komen, zo flauw

 • Merel
  dec 28, 2016 (08:04)

  Wat dat betreft hoef je niet blij te zijn dat je altijd in de spotlights staat. Als ‘vrienden’ of familieleden voor 500 euro een echofoto aan de media proberen te verkopen, lijkt me dat zo naar! Misschien was het ‘per ongeluk’ raak en moesten ze nog aan het idee wennen.

  Maar goed het is mooi nieuws, leuke foto ook. Vooral omdat Damian zo blij naast ze staat.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: