Estavana Polman en Rafael van der Vaart verwachten kindje

Estavana Polman en Rafael van der Vaart verwachten een kindje. De handbalster en de voetballer hebben dit zojuist bekendgemaakt. Wat een geweldig nieuws! Al moet ik nu ook denken aan alle berichten die rond het Zika-virus gingen. Estavana heeft natuurlijk ook in Rio aan de Olympische Spelen deelgenomen. En daar werd door verschillende sportbonden geadviseerd om tot een half jaar na de Spelen geen onbeschermde seks te hebben, omdat je dan het risico zou lopen dat je babytje de hersenafwijking microcefalie heeft.

Nu adviseert de Nederlandse overheid een kortere tijd op de pagina Zikavirus en zwangerschap. Dus ik kan me voorstellen dat Estavana en Rafael er goed over hebben nagedacht. Maar wow, wat een nieuws he van dit leuke setje, die pas sinds begin dit jaar samen zijn.

RTL Boulevard-reportage
Toch blijkt zojuist uit de aflevering van RTL Boulevard dat ze het onder druk bekend hebben gemaakt. Bij de redactie werd vandaag namelijk een echofoto aangeboden van de zwangere Estavana Polman. Ondanks dat er maar 500,- euro werd gevraagd door een bekende uit de vriendenkring ging het tv-programma er niet op in. Wel zonden ze vandaag een reportage uit, waarbij de ambassadeurs van het Zeldzame Ziekten Fonds met een brede glimlach én de kaken stijf op elkaar het interview gaven. Als Nicolette Kluijver vraagt naar hun toekomstplannen; trouwen en kids, zegt Rafael van der Vaart “We zien wel wat er komt”. Estavana vult wel aan: “Het wordt een fantastisch jaar, dat kan ik je beloven.” Zelfs de moeder van Rafael die geïnterviewd wordt, kan het geheim voor de camera verbergen.

Kinderwens
Dat Estavana Polman (24) en Rafael van der Vaart (33) een kinderwens hadden, hebben ze begin deze maand nog verteld in het tijdschrift Helden. Rafael van der Vaart: “Ik zou het geweldig vinden als het ons is gegund dat we samen een kindje krijgen, maar dat is nu niet aan de orde.” Hoofdredactrice Barbara Barend vertelt dat de twee een kind als een geschenk zien en dat ze daar verder niet te veel over willen zeggen. Nu begrijpen we wel waarom… de twee moeten op het moment van het interview al meer geweten hebben. Of dat ze het al aan het proberen waren, of dat het zelfs als raak was.

Jong moeder
Estavana is met haar 24 natuurlijk jonger dan de gemiddelde Nederlandse moeder, maar dat is een bewuste keuze. In Grazia vertelt ze eerder het volgende. “Ik hou van kinderen en heb altijd gezegd dat ik graag kinderen wil. Ik ben 23 en dat is nog steeds heel jong. Maar ik heb nog maar net een relatie, dus dit is nog niet aan de orde.” Rafael heeft met Sylvie Meis natuurlijk al een zoon: Damian van tien.

Topsport
Ik vind het ook heel bijzonder; een topsportster zoals Estavana Polman die in de bloei van haar carrière kiest voor een kindje. Ze heeft er in Helden – waar ik eerder aan refereerde – wel al aan gerefereerd. “Voor het lichaam van een topsporter die al best een tijdje bezig is, is het niet verkeerd om er een jaar zwanger tussenuit te gaan. (…) Raf en ik vinden beiden dat een kind krijgen een geschenk is.” Maar het heeft natuurlijk wel gevolgen. Natuurlijk is ze nog jong genoeg om na de zwangerschap weer terug te keren op het hoogste niveau. Ze is één van de topspeelsters van het Nederlandse team. Op zondag 18 december is ze met haar team bijvoorbeeld nog tweede van Europa geworden. Ze was zelfs voor Oranje de topscorer op het EK. We hebben nog geen idee hoelang ze zwanger is, maar het WK in december 2017 komt misschien wel wat te vroeg. En als we een beetje gaan rekenen, dan zal ze in de strijd om de Champions League met haar team Esbjerg ook niet zo veel kunnen betekenen als men natuurlijk verwacht.

Twijfel jij over je kinderwens?

december 27, 2016 /