Column
Maandelijkse onzekerheid; is het al zover?

Maandelijkse onzekerheid hoort er volgens mij bij als je bewust in het diepe springt. Het is niet zomaar een beslissing. Deze keuze is levensbepalend. Dan zijn twijfels volgens mij echt niet zo gek.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Want juist door al die verhalen van mensen met vruchtbaarheidsproblemen had ik echt het gevoel dat het wel eens een tijdje kon duren. Tijd waarop ik het idee nog verder op me kon laten inwerken. Het moment dat je menstruatie dan moet beginnen was er in mijn geval best even sprake van lichte stress. ‘Het zal toch niet…’

Je hoort dat ook wel eens om je heen. Stellen die het ‘proberen’, zonder dat ze er heel bewust mee bezig zijn. Die niet gefocust zijn op het meest vruchtbare moment, maar gewoon de voorbehoedsmiddelen aan de kant hebben geschoven. Als die menstruatie dan toch aandient, zijn ze – terwijl ze dat niet hadden gedacht – heel teleurgesteld. Ik denk dat dar ook begrijpelijk is. Ook al leg je er geen druk op; je wil het toch graag.

Op die teleurstelling rekende ik aan de ene kant ook. Juist, omdat we tenslotte al 32 en 33 zijn. Dan ben je toch ‘niet meer de jongste’. Je kent de verhalen uit de omgeving en weet dat het dus ook wat langer kan duren. De eerste keer dat ik dus toch ongesteld werd – waarschijnlijk van de stress wel wat later dan normaal – was ik eerder opgelucht dan verdrietig. Gelukkig: nog even tijd om te wennen en misschien wel belangrijker niet zwanger de Vierdaagse van Nijmegen lopen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    jan 30, 2017 (20:22)

    […] 29 november 2016 – Welke kant gaat het op met jullie kinderwens? 6 december 2016 – Maandelijkse onzekerheid; is het al zover? 11 december 2016 – Wereldlichtjesdag: vergeet ze nooit 13 december 2016 – Zwanger de […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: