Simon Keizer en Annemarie verwachten eerste kindje

Simon Keizer en zijn Annemarie verwachten hun eerste kindje. Simon vertelde dit vanavond op het podium bij 10 jaar Nick en Simon in de Rotterdamse Ahoy. Waar zijn maatje Nick Schilder binnenkort voor de derde keer vader wordt, waren Simon en Annemarie in interviews altijd duidelijk over hun kinderwens. In Vrouw vertelde de zanger begin dit jaar bijvoorbeeld dat ze absoluut nog niet aan gezinsuitbreiding dachten.

De zanger zei toen: “Het zou zelfs zo kunnen zijn dat het stel helemaal niet aan kinderen begint: “Ik kan me een leven zonder kinderen heel goed voorstellen, want dat leef ik al en vooralsnog bevalt dat prima. We hebben twee chihuahua’s, Kyra en Bobbi, en dat zijn onze kindjes. Ik ben superdol op die beesten.”

Zijn twijfel heeft onder andere te maken met het feit dat zijn vader overleed toen Simon vijftien was. “Ik weet hoe zwaar het is om grotendeels zonder vader op te groeien en dat zou ik niemand gunnen. Als je aan kinderen begint, lopen zij dat risico.” Maar dat hij absoluut vadergevoelens heeft, merk je in datzelfde interview al. Hij vertelt dat hij het verschrikkelijk vindt als zijn neefjes of nichtjes ziek zijn. Hij vraagt zich af hoe dat is als het om je eigen kind gaat.

Toch waren Simon Keizer en Annemarie al eerder in verwachting. In zijn biografie Ik & Simon vertelt hij dat Annemarie een paar jaar geleden een miskraam heeft gehad. “We kwamen erachter toen de miskraam na een week of zes zwangerschap al een feit was.” Een vurige kinderwens mag hij dan nooit gehad hebben, maar door deze gebeurtenis werd hen wel duidelijk dat ‘een kind welkom zou zijn’. Hij schreef toen ook: “Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat het ons ooit gegeven is. De wens is er wel degelijk. Het gevoel ook. Maar als het ons in de toekomst niet gegeven is, kunnen we er ook mee leven.”

Ben wel benieuwd of Simon en Annemarie de kleine Keizer Volendams gaan leren of toch ABN. Hij heeft daar eerder op Facebook een heel pleidooi overgeplaatst. In het stuk verwijst Keizer naar zijn zus, die aan de trend meedoet en haar kinderen geen Volendams, maar ABN leert. “En ik keur het af”, schrijft Keizer. “Ik vind het zonde. Vroeger werd het raar gevonden. Een Volendammer hoort Volendams te praten, zo vond men. Punt. Vanaf hun vierde gaan de kinderen naar school waar ze ABN wordt geleerd. En zo zijn we allemaal groot geworden.”

Twijfel jij over je kinderwens?

december 17, 2016 /