Column
Plots grijpen er twee handen naar mijn buik…

Plots grijpen er twee handen naar mijn buik. Als versteend blijf ik staan. Geen idee wat mij zojuist overkwam. Nooit gedacht dat mij dit zo zou aangrijpen. Het is alsof je onzedelijk wordt betast, terwijl je aan de andere kant de goede intenties van die persoon ook begrijpt. Die complimenteert je op dat moment ook met je mooie buik(je). Toch? Met een dubbel gevoel en onzeker lachje neem ik de lovende woorden maar aan.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Buikvoelers… van vriendinnen heb ik er al veel over gehoord. Die ene collega die het gewoon uit jovialiteit doet, familieleden die het doen in de hoop dat er zo al contact wordt gelegd met de aankomende spruit of die vriendin die zo nieuwsgierig is en weet dat ze door onvruchtbaarheid dat gevoel zelf zal moeten missen – het zijn maar een paar voorbeelden. Iedere buikvoeler heeft zo zijn of haar eigen verhaal. Dat begrijp ik vaak ook.

Alleen doet de waarom-reden van de buikvoeler er eigenlijk helemaal niet toe. Het draait om jou. Ondanks dat ik gewaarschuwd was – het overkomt iedere zwangere vrouw volgens mij – schrok ik er toch van. Dat had ik niet verwacht. Niet dat ik meteen het gevoel had dat ik mijn kleintje moet beschermen. Nee, eerder mezelf. Het voelt zo intiem. Dat is iets voor mij en mijn lief. Voor de mensen die ik toelaat. Want als je vraagt of je even mag voelen, kan ik tenslotte zelf een keuze maken. En zeg ik misschien wel ‘waarom niet’, omdat ik snap waarom dit belangrijk is voor jou.

Hoe ging jij hier mee om? 

Alle columns van TwijfelMoeder lezen, klik dan hier. Ik heb ze in chronologische volgorde voor je op een rijtje gezet. 

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
3 comments
 • Cassandra Pater-Bosman
  feb 02, 2017 (21:26)

  Ik hou niet zo van dat gefriemel aan mij. Toen ik zwanger was al helemaal niet haha. Uiteraard zijn er een aantal personen die dit wel mochten. Maar er is eens een onbekende geweest die het presteerde om mij aan mijn zwangere buik aan te raken. Ik versteende en nam direct een stap achteruit. Weet niet. Het is het huisje van mijn meisje. Blijf je gewoon van af haha.

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  jan 31, 2017 (22:45)

  Ik heb er meestal geen moeite mee, omdat de mensen die heel dichtbij me staan best aan mijn buik mogen zitten. Maar dan nog doet bijna niemand het hoor. Ik heb één iets te joviale collega die zich nooit in kan houden en ook dat kan ik best hebben. Maar enige tijd geleden was ik op een uitvaart en toen pakte mijn schoonvader zo tussen alle rouwenden mensen mijn buik vast zo van ‘zooooooooooooo, flink gegroeid’ en toen vond ik het niet gepast.

 • Yvonne
  jan 31, 2017 (12:10)

  Mijn ervaring was dat alleen mensen die dichtbij stonden dit vroegen en dan vond ik het ook geen probleem.
  Volkomen vreemden zouden dit inderdaad niet moeten proberen maar die vroegen dit ook niet.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: