Positiekleding… is dat nu echt nodig?

Positiekleding… is dat nu echt nodig? Dat vraag ik me af als ik een week of tien zwanger ben. Het is zomer en ik draag fijne losse broeken en soepele jurkjes. Daar kan ik vast nog wel even mee vooruit? Inmiddels 31 weken zwanger is de garderobe iets uitgebreid. Ik neem het met je door, want ik heb de uitgaven aan positiekleding tot nu toe erg laag kunnen houden. Hoe? Ik deel mijn tips.

Blij dat je weer kunt shoppen, omdat je buikje nu toch snel groeit? Nee, dat gevoel herken ik niet. Ik ben echt geen shopper. Het idee dat ik winkel in, winkel uit moet om positiekleding uit te zoeken trekt me dan ook helemaal niet. Toch merk ik aan het eind van het eerste trimester al dat het geen overbodige luxe is om alvast wat items in te slaan.

Op Glamour-day sla ik dan ook mijn slag en bestel veelvuldig in de h&m webshop. Omdat ik geen zin heb om me in de maat vergissen, kies ik mijn standaardmaat en een maatje meer. Broeken, shirts, leggings, jasjes (uit de reguliere collectie) – ik gooi het allemaal in mijn winkelmandje. Als het wordt geleverd, blijft er na het passen een mooie basis over al vind ik zelf.

  • Zwangerschapsshirt met driekwartmouw in donkerblauw en paars
  • Donkere skinny jeans mét buikband
  • Zwarte jogger; die echt niet alleen voor in en rondom huis leuk is – draag ik ook gewoon naar afspraken
  • Twee zwarte leggings
  • En een groen-blauw jasje uit de gewone collectie

Verder:

  • Winterjas heb ik via mijn zusje; gewoon XXL-variant uit reguliere collectie
  • Recent heb ik daar twee voedingsbeha’s aan toegevoegd van de Lidl
  • En niet te vergeten een paar fijne loafers (die mijn man ook meteen heeft uitgezocht, want naar verwachting gaan we natuurlijk heel wat achter onze kinderwagen lopen. Dan zijn leuke, lekker lopende schoenen natuurlijk ideaal).

Klinkt misschien minimaal, maar al mijn jasjes en blazers kan ik nog aan (wel geopend natuurlijk). Net als een paar langere wintertruien. En ik heb uit de collectie van Carola van Benthum nog drie fijne broeken, waarvan ik de omslagband ook als buikband kan dragen. Heb een aantal jurkjes die flink meerekken (al draag ik ze nu amper) en van mijn zusje nog een flinke zak met positiekleding gekregen. Al draag ik dat alleen als ik zelf niets meer heb. Waarom zou ik opeens van die lievige shirtjes met hartjes en roze wolk-kreten dragen? Normaal kies ik ook voor stoer. Nee, ook nu blijf ik lekker mijn eigen look houden.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 25, 2017 /