Zwanger en nu
Positiekleding… is dat nu echt nodig?

Positiekleding… is dat nu echt nodig? Dat vraag ik me af als ik een week of tien zwanger ben. Het is zomer en ik draag fijne losse broeken en soepele jurkjes. Daar kan ik vast nog wel even mee vooruit? Inmiddels 31 weken zwanger is de garderobe iets uitgebreid. Ik neem het met je door, want ik heb de uitgaven aan positiekleding tot nu toe erg laag kunnen houden. Hoe? Ik deel mijn tips.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Blij dat je weer kunt shoppen, omdat je buikje nu toch snel groeit? Nee, dat gevoel herken ik niet. Ik ben echt geen shopper. Het idee dat ik winkel in, winkel uit moet om positiekleding uit te zoeken trekt me dan ook helemaal niet. Toch merk ik aan het eind van het eerste trimester al dat het geen overbodige luxe is om alvast wat items in te slaan.

Op Glamour-day sla ik dan ook mijn slag en bestel veelvuldig in de h&m webshop. Omdat ik geen zin heb om me in de maat vergissen, kies ik mijn standaardmaat en een maatje meer. Broeken, shirts, leggings, jasjes (uit de reguliere collectie) – ik gooi het allemaal in mijn winkelmandje. Als het wordt geleverd, blijft er na het passen een mooie basis over al vind ik zelf.

 • Zwangerschapsshirt met driekwartmouw in donkerblauw en paars
 • Donkere skinny jeans mét buikband
 • Zwarte jogger; die echt niet alleen voor in en rondom huis leuk is – draag ik ook gewoon naar afspraken
 • Twee zwarte leggings
 • En een groen-blauw jasje uit de gewone collectie

Verder:

 • Winterjas heb ik via mijn zusje; gewoon XXL-variant uit reguliere collectie
 • Recent heb ik daar twee voedingsbeha’s aan toegevoegd van de Lidl

Klinkt misschien minimaal, maar al mijn jasjes en blazers kan ik nog aan (wel geopend natuurlijk). Net als een paar langere wintertruien. En ik heb uit de collectie van Carola van Benthum nog drie fijne broeken, waarvan ik de omslagband ook als buikband kan dragen. Heb een aantal jurkjes die flink meerekken (al draag ik ze nu amper) en van mijn zusje nog een flinke zak met positiekleding gekregen. Al draag ik dat alleen als ik zelf niets meer heb. Waarom zou ik opeens van die lievige shirtjes met hartjes en roze wolk-kreten dragen? Normaal kies ik ook voor stoer. Nee, ook nu blijf ik lekker mijn eigen look houden.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
4 comments
 • Blouses en tunieken voor de warme jaargetijden
  feb 26, 2018 (21:19)

  […] en tunieken zijn ideaal tijdens (het begin van) je zwangerschap. In de lente en de zomer zijn blouses en tunieken favoriete kledingstukken voor vrouwen. Ze zijn […]

 • Josine
  jan 25, 2017 (23:14)

  Ik werkte ooit met een patronenmaker die zei “als jij ooit zwanger wordt hoef je niet te shoppen, want als je dikker bent dan deukt alles in en geeft het mee”. Dat is nu zo’n 10 jaar geleden. Hilarisch! Nog niet getest overigens 😉

 • Volgmama
  jan 25, 2017 (07:58)

  Ik had veel buikbanden. In elke kleur wel 1 haha. Kon ik mijn eigen shirts blijven dragen.

 • Batboy
  jan 25, 2017 (07:14)

  Ik had best snel Zwangerschaps kleding nodig. Heb ook niet heel veel gekocht een paar setjes en daar kon ik mij prima mee redden.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: