Wat ik in 2017 met TwijfelMoeder wil bereiken?

Wat ik in 2017 met TwijfelMoeder wil bereiken? Eén ding weet ik zeker: het moet een platform blijven met eerlijke verhalen over het al dan niet hebben van een kinderwens. En dan niet in clichés gegoten, maar in teksten die de ogen van de lezers openen. Taboedoorbrekend wil ik zijn. Ja, dat betekent dat ik me ook kwetsbaar toon.

En dat alles met respect naar ons kind toe. Het feit dat ik zo heb getwijfeld, wil namelijk niet zeggen dat mijn zwangerschap niet gewenst is. Dat we niet uitkijken naar de komst van ons baby’tje. Voor iedereen die zich daar zorgen over maakt, zeg ik het nog één keer: dit is wat wij op dit moment het allerliefste willen. Maar ik denk dat veel ouders wel kunnen beamen dat het soms zo verschrikkelijk spannend is of dat je je tijdens de zwangerschap zo beroerd voelt, dat je dat even bent vergeten en door de hormonen of slaaptekort ietwat kort door de bocht reageert.

En dan zijn er nog tal van redenen, waardoor je van die roze wolk kunt donderen. Laten we daar gewoon eerlijk over zijn; het is zo vermoeiend en frustrerend om een masker op te houden. En waarom? Omdat je je zorgen maakt over wat anderen misschien gaan zeggen als je eerlijk zegt hoe je je voelt? Dat geeft maar weer aan dat het nog steeds een taboe is.

Laten we het taboe samen doorbreken! Zodat jij bijvoorbeeld kunt zeggen dat de zwangerschap je zwaar valt, dat je twijfelt of je wel kinderen wil of misschien juist heel gelukkig bent zonder kinderen. Dat je eerlijk kunt vertellen over de lang gekoesterde wens die helaas met talloze medische pogingen nog steeds niet is vervuld, over een adoptieproces dat veel lastiger is dan voor de buitenwereld lijkt of het feit dat je genetische aandoeningen die je zelf hebt niet door wil geven. Die verhalen blijf ik hier een platform bieden.

Wat ik in 2017 kan bereiken qua bezoekerscijfers – want daar kijken veel bloggers zo aan het begin van het jaar naar. Ik heb geen idee. Natuurlijk ging ik na de officiële start in 2013 als een speer, maar weten die lezers van toen mij nu nog te vinden? Willen ze eigenlijk wel lezen over mijn zwangerschap? Of trek ik nu een hele nieuwe doelgroep aan. Vorige maand waren er gewoon al bijna 6.000 unieke bezoekers, die bijna 13.000 pagina’s bekeken. Er staan meer dan 750 artikelen al online (met tijdloze verhalen bij de Lezerspost en Interviews) dus er valt ook echt wat te lezen. Ja, daar ben ik natuurlijk ontzettend trots op. Zijn die cijfers belangrijk? Nee, het gaat mij om wat de lezers met de info doen. Als we namelijk allemaal eerlijk ons verhaal vertellen, dan kan er een olievlek ontstaan en doorbreken we samen het taboe.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 2, 2017 /