Eva Duijvestein zwanger! Baby voor haar en Jan Jaap van der Wal

Eva Duijvestein en haar man Jan Jaap van der Wal krijgen een baby! Wat ben ik ontzettend blij voor de actrice en cabaretier. Ze hebben er namelijk nooit een geheim van gemaakt dat ze heel graag een kindje wilden, maar dat dat via de natuurlijke weg niet lukte. Tegen het magazine LINDA vertelt ze nu dat ze inmiddels 31 weken in verwachting is via intra-uteriene inseminatie.

Zo zei ze in april 2015 in het magazine Jan het volgende. “Wij proberen kinderen te krijgen. We zijn er al twee jaar en negen maanden mee bezig, maar het is teleurstelling na teleurstelling na teleurstelling”, vertelt Eva. “Het is zo zwaar … Af en toe is het niet te dragen. Hoe moet ik nou door, in dit leven, met zo’n diepgevoeld verlangen?”

Over adoptie heeft het stel ook nagedacht, vertellen ze in september 2016 aan Vrouw. Toch ziet het stel daar van af. “Het voelt voor mij niet goed om een kind weg te rukken uit de eigen cultuur. En bij een Nederlands kindje moet je contact houden met de biologische ouders, die kiezen ook de adoptieve ouders. Dan is bekend-zijn misschien weer lastiger.”

In dat zelfde interview vertelt ze dat ze naar aanleiding van hun openheid veel mails en brieven heeft ontvangen van mensen die het fijn vonden ze het taboe doorbroken. Zelf heeft ze nooit spijt gehad over die openhartigheid. “Ik was altijd al open over het feit dat we graag kinderen wilden. Vervolgens kreeg ik daarna steeds de vraag: ‘Ben je al zwanger?’ Daarna heb ik verteld dat het vooralsnog niet lukt. Juist door dat te erkennen, gaat het goed. Als ik het verstop, wordt het voor mij onprettig. Maar als ik zeg dat het verdrietig is, wordt het eigenlijk al lichter voor mij.”

Met het interview in LINDA.151 (ligt vanaf woensdag 15 februari 2017 in de winkel) sluit Eva Duijvestein voor haar gevoel het hoofdstuk af. Een traject dat maar liefst acht jaar duurde. Eerst waren ze vier jaar bezig met adoptie, vervolgens duurde het ziekenhuistraject vier jaar. “Het was een ongelooflijk zwaar proces. Het bepaalt je leven volledig. Ik zat onder de hormonen, moest plastesten doen op de set van series en films.” Maar het ging niet meteen goed. Het ging niet meteen goed. “Nadat we waren begonnen met de behandelingen, kreeg ik een miskraam. Dat schijnt vaak te gebeuren, al praten vrouwen er niet graag over. Het gaf mij ergens ook hoop, het kán dus.”

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 13, 2017 /