Slapen en werken staan bij mij tijdens zwangerschap op repeat!

Slapen, werken, slapen, werken… het is een ritme dat eigenlijk al sinds het eerste trimester op repeat staat. Niets energieboost in het tweede trimester… gewoon weer hetzelfde liedje: inmiddels al bijna acht maanden lang.

Mijn sociale leven staat het zwaarst onder druk. ‘S avonds en in het weekend lig ik het liefste op de bank onder mijn rood-met-witte-stippen-deken. Of in mijn extra grote pyjama ik bed. Kussens lekker opgestapeld en wat eenvoudige series kijken, Twitter en Facebook bijlezen en natuurlijk Candy Crushen. Heb ik een avondafspraak die ik echt niet wil missen, dan plan ik een vrije ochtend in, zodat ik dan uit kan rusten. Anders trek ik het echt niet.

Als ware workaholic – al elf jaar plus ik de veertig uur per week iedere keer weer – is zo’n stap terug doen pittig. De eerste maanden voelde het zelfs als falen. Ik hobbelde van deadline naar deadline. Klus zonder spoed? Dan lag-ie er langer dan ik wilde. De klant merkte er niks van, maar voor mij voelde het niet goed. Iets dat me voorheen nooit gebeurde. Dan zette ik gewoon de wekker om vijf uur ’s ochtends en knalde ik tot tien uur ’s avonds door om alle klussen weg te werken. Of dat niet heftig is? Neehoor, met een wake-up light – je leest er alles over via fitvanbinnen – sta je zelfs op die bizarre tijdstippen (als het pikkedonker is) nog heel ontspannen op. Maar nu trek ik dat echt niet. Dat betekent dus ruimer plannen.

Voor dit blog heeft dat ook zo zijn gevolgen. Ik probeer zo vaak mogelijk iets te plaatsen. En als ik er objectief naar kijk, dan doe ik dat voor een hoogzwangere vrouw echt nog lang zo slecht niet. Maar zet ik dan mijn professionele bril op dan wil ik gewoon meer. Ik heb zoveel ideeën, nog een heleboel gave reviews in krabbels en het liefst zou ik ook nog wat vooruit werken, zodat de site straks niet stil valt als ons kleintje er is.

Maar ik moet ook aan mezelf denken. En vooral aan dat baby’tje in mijn buik. Daarom laat ik het idee even los dat ik een vast format moet aanhouden. Je kunt hier absoluut meerdere keren per week (misschien zelfs wel dagelijks) nieuwe artikelen verwachten, maar er zit even nog geen lijn in de vaste dagen waarop zaken online komen. Nu heb ik bijvoorbeeld heel veel inspiratie op het gebied van persoonlijke artikelen en columns. Dus die lees je hier meer dan op de vaste dinsdag. Volgens mij vinden jullie dat geen probleem, toch?

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 13, 2017 /